85'inden sonra, başa bu da gelir mi?

86 yaşındaki Yusuf Yardımcı'nın başına gelen olay tam filmlik. Eşini öldürdüğü gerekçesiyle 17 aydır tutuklu olan Yusuf Amca'ya gerçek katil bulununca 'pardon' denildi...

85'inden sonra, başa bu da gelir mi?
85'inden sonra, başa bu da gelir mi?
GİRİŞ 05.04.2012 13:30 GÜNCELLEME 05.04.2012 13:30

Sivas'ın Divriği ilçesinde eşini 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve cinayeti işlediği öne sürülen zanlının yakalanmasının ardından 17 ay tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edilen 86 yaşındaki Yusuf Yardımcı, hakkında açılan davada beraat etti. Cinayeti işlediği iddia edilen zanlı ise ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ferhat T. (27) ve öldürülen Elmas Yardımcı'nın yakınları ile her iki tarafın avukatları katıldı. 83 yaşındaki eşi Elmas Yardımcı'yı öldürdüğü gerekçesiyle 17 ay cezaevinde yatan ve zanlı Ferhat T'nin yakalanmasıyla cezaevinden tahliye edilen Yusuf Yardımcı ise karar duruşmasına katılmadı.

Maktul Elmas Yardımcı'nın oğlu Cemal Ertürk, annesinin 4 bileziği ve 1 yüzüğü olduğunu belirterek, ''Maktulün 8 bileziği olduğuna ilişkin beyanları kabul etmiyorum. 4 bileziği olan maktulü sanık Ferhat öldürdüyse ve maksadı da bilezikleri almaksa neden bu 4 bileziği ve parmağında takılı yüzüğü almadığını anlayabilmiş değilim'' dedi.

Sanık Ferhat T. ise ''Bu cinayeti ben işlemedim, sanık Yusuf Yardımcı işlemiştir. Ben işlemiş olsaydım maktulün bileziklerini almak gerekirdi. Sanık Yusuf Yardımcı madem bu suçu işlememiş neden kanlı elbiselerini çamaşır makinesine koymuş ve neden bıçaktaki parmak izlerini yok etmiş. Bu hususları belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Son sözü sorulan sanık Ferhat T, ''Mahkeme huzurunda verdiğim ifadeler doğrudur, suçlamayı kabul etmiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, ''eşe karşı kasten adam öldürme'' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 82/1-d maddesi uyarınca cezalandırılması istemiyle hakkında kamu davası açılan sanık Yusuf Yardımcı'nın, atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Yusuf Yardımcı'nın tutuklu kaldığından tazminat hakkı bulunduğuna işaret etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ferhat T'nin ise TCK'nın 82/1-h maddesi uyarınca ''ağırlaştırılmış müebbet hapisle'' cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Ferhat T'nin, suç tarihinde maktule yönelik ''nitelikli yağma'' suçunun da dosya kapsamıyla sabit görüldüğü, bu nedenle sanığın eylemine uyan TCK'nın ilgili maddeleri gereğince de 14 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Beraatine karar verilen Yusuf Yardımcı'nın avukatı Abdullah Korkmaz, duruşma çıkışı basın mensuplarının sorusu üzerine, temyiz sürecine de dikkati çekerek, ''Mahkeme, yargılama neticesinde müvekkilimin suçsuz olduğuna kanaat getirerek beraatine karar verdi'' dedi.

Yaşadığı Divriği ilçesinde AA muhabirinin görüştüğü Yusuf Yardımcı ise karardan memnun olduğunu belirterek, avukatına teşekkür etti.

''Pardon'' filmine benzetilmişti

Divriği ilçesinde 17 Kasım 2009 tarihinde 83 yaşındaki Elmas Yardımcı'nın evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili eşi Yusuf Yardımcı, tutuklanmıştı. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla olayla ilgili dosyayı teslim alan Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu olayın gerçek zanlısı olduğu iddia edilen Ferhat T'yi, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yakalamıştı.

Cinayeti işlediği öne sürülen Ferhat T, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Yusuf Yardımcı ise olayın zanlısı olduğu ileri sürülen Ferhat T'nin tutuklanmasının hemen ardından 17 ay tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edilmişti.

Yardımcı'nın cezaevine giriş süreci, yanlışlıkla hapse atılan 3 gencin hayat hikayesinin anlatıldığı ''Pardon'' adlı Türk filminin konusuna benzetilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!