Deprem için Trakya’da lojistik merkez kuruluyor

Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kurumun muhtemel bir İstanbul depreminde şehre lojistik destek sağlamak üzere Trakya Bölgesi’nde bir merkezin açılışını yapacağını söyledi.

Deprem için Trakya’da lojistik merkez kuruluyor
Deprem için Trakya’da lojistik merkez kuruluyor
GİRİŞ 11.04.2012 12:39 GÜNCELLEME 11.04.2012 12:39

Trakya illerinde yaptığı ziyaretler kapsamında Tekirdağ’dan sonra Edirne’ye gelen Akar, Vali Gökhan Sözer'i makamında ziyaret etti. Ziyareti sırasında açıklama yapan Akar, Kızılay olarak Trakya Bölgesi’nde yeni bir yapılanma içerisinde olduklarını ifade etti.

Akar, “Önümüzdeki günlerde bölgenin önemli merkezinde tüm Trakya’ya hitap edecek ve olası bir İstanbul depreminde şehre lojistik destek verecek bir merkezin açılışını yapacağız. Aynı zamanda çadır ve battaniye üretim merkezi olarak kullanacağımız bir yapı olacak.” dedi.

Türk Kızılayı olarak her zaman ve her yerde mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Akar, kurum olarak din, dil ve ırk ayırımı gözetmeksizin herkesin yardımına koştuklarını kaydetti. Akar, şunları söyledi: “Türk Kızılayı Van'daki kendi vatandaşların yardımına koşarken, Simav depreminde Simavlılara yardım eli uzatırken, aynı zamanda Ermeni kilisesine bağlı olarak faaliyet gösteren bir iyilik örgütünün, kendilerine bağlı insanlara yapmış olduğu iyiliklerin de destekleyicisi konumunda. Geçen gün Sayın Ermeni Patriği Aram Ateşyan'ı ziyaret ettim. Türk Kızılayı olarak Paskalya Bayramı dolayısıyla kendilerini tebrik ettik. Kendilerine bağlı olan Müslüman, Hristiyan, nereden olursa olsun gelen insanlara yapacakları yardımlar dolayısıyla kendilerine yardımda bulunduk.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi