'Başkan' Tayyip Erdoğan da soruldu!

28 Şubat soruşturmasıyla gözaltına alınan şüphelilere sorulan soruların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Zanlılara Başkan Recep Tayyip Erdoğan da soruldu. İşte o sorular:

'Başkan' Tayyip Erdoğan da soruldu!
'Başkan' Tayyip Erdoğan da soruldu!
GİRİŞ 16.04.2012 08:05 GÜNCELLEME 16.04.2012 08:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cemal Doğan'ın haberi

28 Şubat soruşturmasında şüphelilere “İran’da da darbe mi yapacaktınız? ABD ve İsrail’den icazet aldınız mı? Medyada kimi, nasıl kullandınız?” soruları soruldu

Şüphelilere “İran’da da darbe yapacak mıydınız?” diye soran savcılar, medyaya yönelik de çok sayıda soru yöneltti. Şüphelilere sorulan sorular şöyle:

‘İCAZET ALDINIZ MI?’


“RP’nin iktidara gelmesinin hemen ardından ABD ve İsrail’de bir dizi görüşme yapıldığı, bu görüşmelere Orgeneral Çevik Bir’in yanında zaman zaman Orgeneral İlhan Kılıç, Korgeneral Çetin Saner, Tümgeneral Orhan Yöney, Aydan Kodaloğlu ve Onur Öymen’in katıldıkları görülmektedir. Bu toplantılarda RP uygulamaları eleştirildikten sonra TSK’nın üzerine düşeni yapacağı ve yardımistendiği anlaşılmaktadır. Bu görüşmeler planlanan bir askerimüdahaleye yönelik icazet amacımı taşımaktadır?”

Sorguda Batı EylemPlanı’nda İran’da rejimin değiştirilmesini de kapsayan planlar bulunduğu da aktarılıyor ve şu soru yöneltiliyor: “Batı Eylem Planı’nda İran’dan kaynaklanan tehdit ve tehlikenin diyalog yoluylamakul çerçeve içinde tutulamaması halinde alınacak tedbirler sıralanmaktadır. ‘İran’daki rejimin zayıflatılması için alkollü içki ve narkotikmaddelere alışkanlıkları sağlayacak faaliyetleri desteklemek. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti kanalıyla Kuzey İran’a çeşitli şekillerde sızmak. İran’ın yıkıcı faaliyetlerini tırmandırması halinde, İran’daki rejimin değişmesi için gereken yollara başvurulmak’ ifadeleri yer almaktadır. Bu tedbirler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu tedbirlerin yasal dayanağı nedir?”

‘TANKLARI YÜRÜTMÜŞLER, BEN BİLMEM’

Şüphelilerden emekli Binbaşı Salih Eryiğit, savunmasında İran ile ilgili sorulara itiraz etti. Eryiğit şunları söyledi: “Bana kapasitemi aşan, tahayyül bile edemeyeceğimkonularda sorular soruldu. Örneğin şu zat Amerikalılarla görüşmüş, İsraillilerle görüşmüş, Amerikalılar TSK’ya darbe yaptırmak için talimat vereceklermiş, İran’a uyuşturucu sokulacakmış, gençliği zehirlenecekmiş, ben böyle şeyleri aklımdan bile geçirmedim. Genelkurmay Başkanı’nın, 2. başkanın ne düşündüklerini, neyi amaçladıklarını bilemem. Onlar bana ‘Gel binbaşım, sen Çukurca’dan geldin’ demediler, hiç fikrimi sormadılar. Ben de onlara hiç fikir babalığı yapmadım. Benimdışımda komutanlar plan kurmuşlar, tankları yürütmüşler. Ben bunları bilmiyorum.”

‘Medyada kimleri kullandınız?’

Savcılıkta şüphelilere 28 Şubat sürecinde “hangi medya mensuplarının” ve “ne amaçla” kullanıldığına dair sorular da yöneltildi.

- Batı Eylem Planı’nda; “tarikatlara bağlı ve onların kontrolünde olan özel yurt, vakıf, okul ve dershanelerin zararlı faaliyetleri ile zayıf ve hassas yönlerini ve zaaflarını medyayı kullanmak suretiyle afişe etmek ve halkın gerçekleri öğrenmesini sağlamak” ifadeleri yer almaktadır. Hangi medyadan, kimleri ve nasıl kullandınız?

- Kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla gerçekleştirilen faaliyetler ve bu faaliyetler çerçevesinde irtibatlı olunan kişi veya kişiler kimlerdir? Bu kapsamda Genelkurmay Karargâhı’na çağrılan ve irtibat temin edilen medya mensupları kimlerdir?

- Tankların yürütülmesi toplumun büyük kesimi tarafından da hükümete karşı bir eylem olarak algılanmıştır. Bir gün sonra yayımlanan günlük gazeteler bu olayı askeri müdahale belirtisi olarak manşetlere taşıdıkları ve takip eden süreçte hükümetin ayrılmak zorunda bırakıldığı açıkça görülmektedir. Bu konuda ilave edeceğiniz bir husus var mı?

- “Basın yayın organları, öğretim üyeleri, aydın din adamlarının yönlendirilmeleri ve yüreklendirilmeleri” ifadesinden kastedilen nedir?

‘Dizilere müdahale ettiniz mi?’

- Batı Eylem Planı’nda “Toplumun büyük kısmı tarafından ilgiyle izlenen yerli dizilerin (Süper Baba, Tatilciler, Bizim Aile vb.) yapımcıları ile görüşerek konular arasına laiklikle ilgili temaların sokulmasını sağlamak” ifadeleri yer almaktadır. Hangi yapımcılarla irtibata geçilmiştir?

- “Basın ve yayın organlarında Aczimendi, üfürükçü hoca vb. konuların sürekli gündemde tutulması” ifadesinden ne anlıyorsunuz? Bu konuda hangi çalışmaları, hangi basın ve yayın organlarından kimlerle yaptınız? Teması kimlerle ve nasıl sağladınız?

Erdoğan’a psikolojik harekât

SAVCI, Batı Eylem Planı’nın siyasi parti ve belediyelere karşı örtülü ve psikolojik harekât tedbirlerinin uygulanmasını öngördüğünü belirtirken, “Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı R.Tayyip Erdoğan, Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak hakkında basında çıkan haberler ve neticesinde gerçekleşen yargılama süreçleri böyle bir çalışmanın sonucu mudur?” sorusunu da yöneltti

Engin Alan’ın ismi de geçti


ŞÜPHELİLERİN savcılık ifadelerinde MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’ın ismi de geçti. Şüpheli Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) mensubu emekli Albay Abdurrahman Yavuz Gürcüoğlu “Sizi Batı Çalışma Grubu’nda kim görevlendirdi?” sorusu üzerine “ÖKK Komutanı mı yoksa Kurmay Başkanı mı tam olarak hatırlamıyorum. Hiyerarşiye göre Engin Alan Paşa’nın söylemiş olabileceğini değerlendiriyorum. Sözlü bir görevlendirmeydi. Herhangi bir yazılı tebliğ olmadı” yanıtını verdi.

HABERTÜRK

YORUMLAR 4
  • Müslüman Türk 12 yıl önce Şikayet Et
    BÜTÜN BU OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN.... ama özellikle geçmişten gelen ve bugün dahi tank kafalılar tarafından dikte edilmeye çalışılan bütün olumsuzluklara ve olumsuz hallere karşın yüce allah'ın izniyle sevgili türk halkı kendi kültürüne kendi öz benliğine koşar adımlarla kavuşturmaktadır ve özenti haller tamamen ortadan kalkmaktadır sayın milletimizin ve sayın hükümetimiz beraber hareket etmesi ile. sayın başbakanımız dünya lideri recep tayyip erdoğan'ın da dediği gibi adalet tecelli etmeye ve mağdur durumda olan türk halkının yaralarını sarıp geleceğe daha güvenli ve mutlu bir şekilde bakmasını sağlayabilmektedir. yürütülen yargılamalar ve davalarda bunun en büyük kanıtıdır.
    Cevapla
  • Müslüman Türk 12 yıl önce Şikayet Et
    SİZ DARBECİLER VE GERİCİ TANK KAFALILAR MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİ YIKAMAYACAKSINIZ. yüce allah bu darbecileri, darbecilerin bağlı olduğu zihniyeti ve bu zihniyetin arkasından gitmeyi bir meziyet sanan tan kafalı kesime iki dünyada da yatacak yer vermesin inşallah...! bu soruların sorulması bence zaman kaybı olmuş sadece direkt yargılamaya geçilseymiş daha iyi olurdu. çünkü bu darbeci ahlaksızlar sürüsünün ve bu sürüyü destekleyen tank kafalı koyunların bu ve bunun gibi hatta daha kötüsünü yapmaya her zaman devam ederler ve yaptıklarının da kanıtları ortada... ben çok ciddi söylüyorum bencil ilkeler tamamen ortadan kaldırılmadığı sürece türkiye cumhuriyeti gerçek demokrasiye ve güçlü bir geleceğe kolay ve hızlı ulaşamaz... bu cumhuriyetçilikmiş, laiklikmiş, milliyetçilik gibi bağnaz bencil ve geriliğe iten ilkelerin tamamen ikinci hatta üçüncü plana atılması lazım yoksa bu gibi ilkeler kullanılarak dış güçler tarafından türk halkı çok kolay bir biçimde bölünebilir ve istikrara zor kavuşuruz... asıl konu sayın başbakanımız değil sayın müslüman türk halkıdır...!
    Cevapla
  • şafak 12 yıl önce Şikayet Et
    cember daraldıkca bülbül gibi konuşacaksınız.. kodesin kapısı göründümü bu fikir kardeşleri birbirini çok cabuk satacaklar.bu hastalıklılar çorap sökügü gibi sökülmeye başlayacaklar.asker basın yargı rekdör dekan siyasetci.bu kişillerin mal varlıklarınada el konulmalı.
    Cevapla
  • Majestelerim 12 yıl önce Şikayet Et
    medya ayağını soruşturmaya gerek var mı.... uğur dündar hariç diğerleri itiraf ediyorlar zaten.medya ayağıyla beraber rektörleri, dekanları da unutmayalım lütfen...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı