37 tutuklu KCK davasının tarihi belli oldu

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 37'si tutuklu 50 sanıklı İstanbul'daki 2. KCK davasının hangi adliye ve hangi tarihlerde görüleceğini açıkladı.

37 tutuklu KCK davasının tarihi belli oldu
37 tutuklu KCK davasının tarihi belli oldu
GİRİŞ 20.04.2012 19:54 GÜNCELLEME 20.04.2012 19:54

Mahkeme, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin hazırlanan 2. iddianamenin 18 Nisan'da kabul edilmesinden sonra düzenlenen tensip zabtında, davanın ilk duruşmasının 16 Temmuz 2012 günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasını kararlaştırdı. Duruşmaların kesintisiz olarak 18 Temmuz 2012 gününe kadar sürdürülmesine karar veren mahkeme, 7 tutuksuz sanığın ilk duruşma gününe zorla getirilmesine hükmetti.

Aralarında avukatlar Mahmut Alınak, Doğan Erbaş, Cemo Tüysüz ve Mustafa Eraslan'ın da bulunduğu 37 tutuklu sanığın, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, bir kısım tanık ve sanık beyanları, iletişim tespit tutanakları, delillerin henüz toplanmamış olması, suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak bu hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, 6 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının sonucunun beklenmesine karar verdi.

İddianame içeriğine göre hakkındaki soruşturmanın devam ettiği anlaşılan sanık İrfan Dündar ile ilgili soruşturmanın akıbetinin sorulmasına hükmeden mahkeme heyeti, tüm sanıkların ''UYAP dosya taraf işlemleri'' ekranından sorgulamalarının yapılarak, PKK/KCK terör örgütüne ilişkin yargılanmalarının tespiti halinde ilgili mahkemelerden iddianame örneklerinin celbini ve gelecek cevaba göre birleştirme hususunun değerlendirilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

AA

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri