Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği kuruldu

Eski milletvekili Canan Arıtman'ın başkanlığında hukukçular, hekimler, akademisyenler, eğitmenler, anne ve babalardan oluşan 17 kişi, Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği'ni kurdu.

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği kuruldu
Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği kuruldu
GİRİŞ 24.04.2012 11:52 GÜNCELLEME 24.04.2012 11:52

İzmir'de kurulan derneğin tanıtım toplantısında konuşan Arıtman, istismarın çocuğun fiziksel, duygusal, cinsel istismarı ve ihmali olduğunu, derneğin tüm istismar tipleriyle mücadele edeceğini, ancak çalışma alanını öncelikle cinsel istismarın oluşturacağını bildirdi.

Arıtman, çocuğa yönelik istismar konusunun ''görmezden gelinmeye, halının altına süpürülmeye'' çalışılsa da çok acı örneklerle gündeme geldiğini, toplumu derinden sarstığını ve mağdur çocuk sayısının katlanarak arttığını söyledi.

Bu konuda çalışan otoritelere göre emniyete intikal eden vakaların ''buz dağının ancak görünen kısmı olduğunu'' dile getiren Arıtman, ''Yetkililer, çocuğun cinsel istismarı vakalarının, ancak yüzde 15'inin, ensest vakalarının ise yüzde 10'unun adli mercilere ulaştığını belirtmektedirler. Derneğimiz, bu kanayan yaraya merhem olmak için kuruldu'' dedi.

Arıtman, bu amaçla toplumu bilgilendireceklerini, başta BM Çocuk Hakları Sözleşmesi, Türkiye'nin taraf olduğu, çocuklarla ilgili tüm uluslararası sözleşmelerin ve ulusal düzenlemelerin uygulanmasını destekleyeceklerini, takipçisi olacaklarını, yasal ve kurumsal eksikliklerin giderilmesi için öneriler, yasa teklifler sunacaklarını, çocuk istismarı suçunun ağırlaştırılması için çalışacaklarını, eğitim seferberliği ile çocuklara kendilerini korumayı öğreteceklerini, anneleri bilinçlendireceklerini anlattı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı, Emniyet Çocuk Koruma Şube Müdürlüğünü, SHÇEK ve MEB müdürlerini ziyaret ettiklerini belirten Arıtman, bu kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Cahit Kıraç'ın onur üyesi olduğu derneğin kurucu üyeleri arasında eski bakanlardan Suat Çağlayan ile İzmirli Modacı Zuhal Yorgancıoğlu da yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!