Yeryüzü doktorları Gazze yolunda

''Yeryüzü Doktorları'' ekibi, İsrail'in son saldırılarında yaralananlar ile tıbbi müdahale imkanı bulamayan Filistinlilerin tedavisi amacıyla Gazze'ye gitti.

Yeryüzü doktorları Gazze yolunda
Yeryüzü doktorları Gazze yolunda
GİRİŞ 28.04.2012 03:24 GÜNCELLEME 28.04.2012 03:24

Gönüllü doktorların bulunduğu 15 kişilik heyet, THY'nin tarifeli uçağıyla Gazze'ye hareket etti.

Atatürk Havalimanı'nda uçağın kalkışından önce AA muhabirine açıklama yapan Yeryüzü Doktorları Derneği İkinci Başkanı Kerem Kınık, yaralı ve hastaların tedavisi ve ameliyatlarının gerçekleştirilmesinin, dernek olarak Filistin'de yürüttükleri çalışmalardan biri olduğunu söyledi.

Kınık, Gazze'de, özellikle İsrail'in son saldırılarında yaralananların yanı sıra tıbbi müdahale fırsatı bulamayan bin 500'e yakın hastanın tedavilerini yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Bu kapsamda yaklaşık 800 hasta için işlem yapıldığını, 80'e yakın hastanın da ameliyatının gerçekleştirildiğini anlatan Kınık, ''Biz bu çalışmaları Filistin Beyaz Eller Derneği'yle birlikte gerçekleştiriyoruz. Gazze'ye bu çalışmalar çerçevesinde üçüncü gidişimiz. Oraya 10 kişilik bir hekim kadrosuyla gideceğiz ve iki farklı hastanede çalışacağız'' dedi.

Kınık, bir hafta boyunca Gazze'de kalacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Oradaki yaralı ve hastaların tedavileri için çalışacağız. Bu çalışmayı her ay gerçekleştiriyoruz. Ambargo altında bulunan Gazze'ye kolay kolay tıbbi malzeme ve ilaç giremiyor. Adeta açık hava hapishanesi gibi olduğundan burada eğitim sorunları da oluşuyor. Buradaki doktorların eğitimi yapılamıyor. Bu nedenle Filistin'de doktorlar her türlü ameliyatı gerçekleştiremiyor. Dolayısıyla yaralı ve hastalar beklemek zorunda kalıyor. Mesela kanser hastaları orada tedavi olamadıkları gibi, dışarı da çıkamıyor. Biz oradaki sağlık çalışanlarını eğitiyoruz, hastanelerine de tıbbi malzeme ve cihaz yardımları yapıyoruz.''

Filistin Beyaz Eller Derneği Başkanı Ahmet Güneş de oraya gittiklerinde kendilerini gören Filistinlilerin, ''Türk doktorları geldi'' diyerek sevindiklerini söyledi.

Filistin'deki yaralı ve hastaların çok ciddi ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayan Güneş, ''Bizim amacımız, balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek. Bu nedenle oradaki hastaneleri geliştirip, doktorları yetiştiriyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır