4 bakana yönelik bombalı saldırı önlendi

Diyarbakır'da baraj açılışına katılan 4 bakana yönelik bombalı saldırının zamanında fark edilerek önlendi. Açıklamayı Diyarbakır Valiliği yaptı.

4 bakana yönelik bombalı saldırı önlendi
4 bakana yönelik bombalı saldırı önlendi
GİRİŞ 06.05.2012 14:17 GÜNCELLEME 06.05.2012 15:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Silvan ilçesinde, 4 Mayıs'ta gerçekleştirilen Silvan Barajı temel atma törenine katılan 4 bakanın geçeceği yola önceden konulmuş patlayıcı madde bulunarak imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Silvan Barajı'nın temel atma gününü kana bulayacak 20 kilogram alüminyum nitrat ihtiva eden güçlü ve özel yapım patlayıcı, Yeniköy yolundaki menfezde tespit edildi. 25 metre uzunluğunda çiftli kablo sistem düzenekli ve el yapımı olduğu değerlendirilen patlayıcı, bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirildi.

Törene katılan bakanların helikopterle ayrıldığı hatırlatılan açıklamada, ''intikalin helikopterle gerçekleştirilmesi yapılan hain planın boşa çıkarılmasını sağladı'' denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    bdp millet vekilleri haber veremezler miydi?. bir kere insanlık yapmış olurlardı.
    Cevapla
  • caferi tayyar 11 yıl önce Şikayet Et
    el yapimida ne demek diyen arkadasim... el yapimi demek hazir alinmamis bulunmamis elde hazirlanmis demek. uzaktan kumanda ile yada kablo ile kontrol edilebilen hazir patlayici duzenekleri bulunmaktadir..bunlar cogu makineler yardimiyla seri olarak uretilirler. el yapimi olanlar ise belirli kimyasal ve patlayici maddelerin kullanilmasiyla elde hazirlanir ve herhangi bir fabrikada vs uretilmemistir.. seri numarasi yoktur..
    Cevapla
  • mehmet taşdelen 11 yıl önce Şikayet Et
    el yapımı bomba . tabiiki el yapımı bomba var c4-a4-a2-rdx-tnt tipi askeri amaçlı kullanılan patlayıcılar fabrikasyon yapımıdır potasyum nitrat+fuel oil karışımı veya nitrik asit+nötr baz yapımı patlayıcılar ise el yapımı patlayıcı olarak kabul edilir.
    Cevapla
  • MEHMET TAN 11 yıl önce Şikayet Et
    allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. allah milletimize ve devletimize zeval vermesin,allah razı olsun o polis kardeşlerimizden hainler kanlı emellerine ulaşamadan yaradanın izniyle engellendi.allah zalimlere fırsat vermesin ülkemizdeki kardeşlik havasını bozdurmasın,bu memlekette taş üstüne taş koyan hayırlara vesile olan herkesten allah razı olsun,ülkemizin kalkınması için çalışan devlet büyükelerimize sen yardımlarını esirgeme,sn cumhurbaşkanım,sn başbakanım ve bakanlarmızı tüm devlet adamlarını askerlerimizi,polislerimizi koru yaradanım.sizleri allaha emanet ediyorum,çok geçmiş olsun
    Cevapla
  • ibrahim çiftçioğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun.... hergün şehitlerimiz,devleti idare edenlere suikast,vatana ihanet ve hala bunları destekleyenler var şaşırıp kalıyorum.bunları ne diye kandırıolar ki aklm almıo..sana hizmet edenlere nasl oluyorya ..bu destekleyen şahısların aklı yok mu ? ? çok yazıkya bunların beynleri nerde ,kim yönetio,nye yönettiriyorlar kendilerini, gavura niye uşaklık yapıyorlar ,ahiretlerini tehlikeye attıklarını bile bile ...bu kadar gerizekalılık olunurmuya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı