19 Mayıs kutlamaları nasıl yapılacak?

19 Mayıs kutlama programının içeriği belli oldu. kutlamalarda darbe izleri silindi. Üniversite gençliği, 32 yıl sonra kutlamalarda olacak.

19 Mayıs kutlamaları nasıl yapılacak?
19 Mayıs kutlamaları nasıl yapılacak?
GİRİŞ 11.05.2012 08:16 GÜNCELLEME 11.05.2012 08:16

İlyas Koç'un haberi

Resmi bayram ve kutlamalarla ilgili yönetmelik değişikliği ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın koordinasyonu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verildi.

Bakan Suat Kılıç'ın talimatıyla, kutlama programı hazırlandı. Programın ayrıntılarına Zaman ulaştı. Buna göre 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl geçmiş yıllardan farklı bir havada kutlanacak. Bir haftaya yayılacak etkinliklerde, 12 Eylül darbesinin tüm izleri silinirken 'sivil' görüntü hakim olacak. Devlet ağırlığı yerini halka bırakacak. Programlar, 'Atatürk'ü Anma', 'Gençlik' ve 'Spor' olmak üzere üç ana tema üzerinde planlandı. 19 Mayıs Stadyumu'nda tören yapılmayacak. Atatürk'ün 'Benim Doğum Günüm 19 Mayıs'tır' sözüne binaen, Samsun'da doğum günü pastası kesilecek. Hatay Medeniyetler Korosu, Ankara'da konser verecek. 12 Eylül yönetiminin sağ-sol ayrışmasını gerekçe göstererek üniversitelileri kutlamaların dışında tutan uygulaması da kaldırılıyor. 32 yıl aradan sonra üniversite gençliği de kutlamalarda yer alacak. Üniversitelerde, 19 Mayıs'ın anlamını ortaya koyan seminer, panel ve sempozyumlar ile konserler, Latin dans gösterileri, spor müsabakaları, tiyatro ve piyes gibi etkinlikler düzenlenecek.

ZAMAN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu