Bursa Valiliği'nden mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme

Bursa Valiliği Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen mevsimlik işçilerin konaklama, sağlık ve eğitim ihtiyaçları için hazırlıklara başladı.

Bursa Valiliği'nden mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme
Bursa Valiliği'nden mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme
GİRİŞ 14.05.2012 18:46 GÜNCELLEME 14.05.2012 18:46

. Konaklama, sağlık ve eğitim ihtiyaçları karşılanan binlerce mevsimlik işçi daha rahat şartlarda hayatlarını sürdürecek.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir İlçeleri'ndeki tarım hasadının yapılması ve çeşitli faaliyetlerde bulunmak üzere gelen mevsimlik işçilerin sıkıntı yaşamaması için gerekli altyapı çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Geçen yıl yaklaşık 7 bin kişinin geldiğini belirten Harput, gelenlerin her türlü ihtiyacının karşılanması için ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Vali Harput, Heykel Valilik Binası'nda bölge müdürleri, kaymakamlar ve daire müdürleri ile tarım sektöründe mevsimlik işçilerin yaşamlarını sürdürecekleri bölgenin durumu ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Harput, mevsimlik tarım işçilerinin ürün hasadı, çapası gibi çeşitli faaliyetlerde bulunmak için Bursa'nın tarım sektörü ile öne çıkan Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir ilçelerine geldiklerini kaydetti. Yaklaşık 5 aylık süre içinde birçok ailenin burada kalıp, çalıştıklarını söyleyen Harput, bölge çiftçisinin de çalışma alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesinde önemli destek sağladıklarını ve ekonomiye de can olduğunu belirtti.

BİNLERCE İŞÇİNİN HAYAT STANDARTI YÜKSELİYOR
Geçen yıl yaklaşık 7 bin mevsimlik tarım işçisinin kente geldiğini hatırlatan Vali Harput, "Geçen yıl çalışan vatandaşlar için uygun ortam sağlanmıştı. Karşılıklı saygı ve sevgi içinde bir yıl geçmişti. Bu yıl da vatandaşların barınma, giyinme, içme suyu, hastalıktan ve çöplerden korunması, hastalıkların tedavilerinin yapılması, okul çağındakilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri kıraathane, meslek kursları gibi çok sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri çok yönlü hizmetler verilecek. 3 ilçemizde de gerekli hizmetleri vermek için ciddi çalışma içine girdik. 2012 yılında da gelen vatandaşların huzur içinde burada hayatlarını sürdürmeleri önemli görevimizdir" dedi.
Bölücü mihrakların fitne sokmaması konusunda ciddi çalışma yürüttüklerini de ifade eden Harput, bölge müdürleri, kaymakamlar ve daire müdürleri ile eksik ve aksaklıkların giderilip çalışacaklarını vurguladı.
Harput, bölgede inceleme yapacaklarını da söyledi.

25 ÇADIRKENT KURULACAK
Yenişehir Çardak yöresinde uzun yıllardan beri mevsimlik işçilerin gelip konakladığı eski havaalanı arazisinde, çadırkent kurulurken, yüzlerce insana içme suyu sağlamak üzere sondaj açılması,motopomp ile sağlanıyor. Karacabey ve M.Kemalpaşa ilçelerinde mümkün olduğu kadar çadırkent kurulurken, altyapı sorunu yaşanmayacak alanlar tercih edilmesine özen gösterildi. Bu 3 ilçede 25 çadırkent kuruldu. Tarım işçileri için 205 adet prefabrik WC, 142 prefabrik duş kabini, 137 adet çöp konteyneri, 47 jeneratör kurulurken, 9 çocuk parkı da çadırkentlerde hizmet verecek.
Her çadırkent alanına, köylere yakın olan yerlerde mevcut köy içmesuyu şebekesinden, köye uzak olan yerlerde yeni sondajla temiz içmesuyu sağlandı. Geçtiğimiz sene toplam 181 ilköğretim öğrencisine taşımalı eğitim, 40 anaokulu öğrencisine uyum eğitimi hizmeti sunuldu. Bu sene de eğitimlere devam edilecek. Mevsimlik işçiler için halk eğitim merkezlerinde 5 okuma yazma kursu açılırken, geçtiğimiz sene 90 kursiyerden 37'si geçen sene belge almaya hak kazandığı bildirildi.
İşçiler ve aileleri için her türlü poliklinik ve sağlık hizmeti verilmeye devam edileceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız