İstanbullular ani rüzgar ve yağışa dikkat!

İstanbul'da aniden çıkan şiddetli rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İstanbullular ani rüzgar ve yağışa dikkat!
İstanbullular ani rüzgar ve yağışa dikkat!
GİRİŞ 15.05.2012 15:57 GÜNCELLEME 15.05.2012 18:57

Meteoroloji yetkilileri, "kararsızlık yağışları" adı verilen yağışlar öncesi 10'ar dakikalık şiddetli rüzgarın görülebileceğini belirtti. Yetkililer, İstanbul'da saat 20.00'a kadar benzer durumun yaşanabileceğini ifade ederek bunun ani bir rüzgar hamlesi olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz ay çıkan fırtınanın ardından bugün yaşanan kısa süreli fırtına İstanbulluları korkuttu.

ANADOLU YAKASI'NDA ŞİDDETLİ YAĞMUR

Türkiye, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlara neden olan hava kütlesine ek olarak, bugünden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Yağış Anadolu yakasında daha etkili oluyor. Yoğun yağış ve fırtına Anadolu yakasında hayatı felç etti.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin doğusunda görülen, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara ek olarak, sabah saatlerinden itibaren batı kesimlerinin, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yağışların Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir ve İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir ve İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, vb)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis görülecek. (23)
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (23)
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27)
ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (22)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16)
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (17)
DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Balıkesir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde sis görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa, Muğla ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Sivas, akşam saatlerinde Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Düzce, Bolu ve Zonguldak, akşam saatlerinde Sinop dışında bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin öğle saatlerinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

KAYNAK: ANKA-AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı