Sigarayı yemin ederek bıraktılar

Tokat'ın Niksar ilçesinde sigara tiryakisi 13 kişi, katıldıkları eğitim seminerinin ardından yemin ederek sigarayı bıraktı.

Sigarayı yemin ederek bıraktılar
Sigarayı yemin ederek bıraktılar
GİRİŞ 18.05.2012 12:52 GÜNCELLEME 18.05.2012 12:52

Aile hekimi Yusuf Çelik tarafından Niksar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 3-17 Mayıs tarihleri arasında sigarayı bırakma seminerleri verildi. Eğitim programının ilk haftasında sigara tiryakilerine test yapılarak, bağımlılık durumları ölçüldü.

Bilinç altına yerleşen sigara içme isteğinin önüne geçmenin yöntemlerinin anlatıldığı eğitimin sonunda, tiryakiler son sigaralarını içtikten sonra sigara paketlerini kırarak çöpe attı.

Eğitime katılan 13 kişi, bir metre uzunluğundaki maket sigaranın üzerine sigarayı bıraktıkları tarihi yazarak imzaladı. Hep birlikte ayağa kalkan 13 kişi, aile hekimi Yusuf Çelik eşliğinde ''Sigaradan Bağımsızlık Yemini'' etti.

Sigarayı bırakan Memiş Avşar, 20 yıldır sigara içtiğini belirterek, ''Bu seminerle sigarayı bırakmaya karar verdik. Amacımız çevremizdeki arkadaşlarımızla birlikte olup, birbirimizi olumsuz etkilememek, daha fazla kişinin sigarayı bırakmasını sağlamak. Bugün doktorun verdiği seminerle son sigaramızı yaktık, attık ve 'sigarasız günlere merhaba' diyoruz. İnşallah hedefe ulaşırız. Bu konuda kararlıyız'' dedi.

Dinsal Küpeli ise 34 yıldır sigara içtiğini, Çelik'in yardımıyla sigarayı bıraktığına inandığını belirterek, ''Bırakacağım. Sonraki seminer 7 Haziran'da. Herkesi Halk Eğitim Merkezi'ne bekliyoruz. Hocama ve Halk Eğitim Merkezi'ne teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''Bir daha asla sigara içmeyeceğime söz veriyorum''

Seminerin ardından bir yıl boyunca aile hekimi Yusuf Çelik gözetiminde olacak 13 kişinin yemini şöyle:

''Dünyanın en sinsi tuzağı sigaradan kurtulduğum bugünde hayatımın en önemli ve doğru kararını vermenin mutluluğuyla kendime, aileme, arkadaşlarıma ve bütün sevdiklerime sevgimi dumansız bir şekilde verebilmek, benim gibi yaşayan ve düşünen insanlara daha iyi örnek olabilmek, maddi ve manevi olarak kendime daha saygılı davranabilmek, sevdiklerimi ve sevenlerimi bir daha üzmemek için artık bir daha asla sigara içmeyeceğime söz veriyorum.''

 

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı