Emniyete canlı bomba: 1 şehit, 16 yaralı

Kayseri Pınarbaşı İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlendi. İntihar saldırganlarıınn öldüğü saldırıda 1 polis şehit oldu, 3'ü ağır 16 kişi yaralandı.

Emniyete canlı bomba: 1 şehit,  16 yaralı
Emniyete canlı bomba: 1 şehit, 16 yaralı
GİRİŞ 25.05.2012 10:25 GÜNCELLEME 25.05.2012 18:18
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'tan bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen terörist, bu sabah Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenledi. Teröristler, kapıdaki polislerin 'dur' ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine girdi. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan teröristler, son bir hamleyle otomobildeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada saldırıyı düzenleyen teröristler de parçalanarak öldü.

SALDIRI ÖNCESİ NELER YAŞANDI, SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen teröristler Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdı. Terörist, kapıdaki polislerin 'dur' ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine daldı.

Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde jandarma kontrolüne takılan araçta 3 terörist bulunuyordu, buradaki kontrolden kurtulan teröristler, Kayseri'nin Sarız ilçesindeki kontrollerde de jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak aracını kontroldeki bir jandarma uzman çavuşun üzerine sürdü. Jandarma uzman çavuşu araçlarıyla ezerek yaralayan teröristler bölgeden uzaklaştı. Teröristler hızla Pınarbaşı ilçe merkezine girdi. Pınarbaşı ilçe emniyet müdürlüğünün önünde duran teröristlerle güvenlik noktasındaki polis memurları arasında çatışma yaşandı. Teröristlerin ardından araçta bulunan patlayıcıyı infilak ettirmesiyle çevrede büyük bir gürültü duyuldu. Olayın ardından teröristlerin bulunduğu araçta 2 kişiye ait cesedin bulunduğu bildirilirken araçta 3. kişiye ait cesede ilişkin bir bulgu bulunamadığı öğrenildi.

Olayın ardından polis ve jandarma ekipleri helikopterlerle dağlık alanda arama tarama faaliyetleri başlattı.

Patlamada canlı bomba ölürken 1 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Saldırıda 3'ü ağır 16 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar hastanelere ulaştırıldı. Yaralananlar arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi.

Yaralılardan durumu ağır olanlar hava ambulanslarla Kayseri'deki hastanelere sevk ediliyor.

Öte yandan araç içerisinde 2 canlı bomba olduğu tespit edildi.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ

Patlamada şehit olan polis memurlarından birisinin isminin Ahmet Gebel olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan saldırıyla ilgili yapılan açıklamada , patlamada 1 polis memurunun şehit olduğunu, 10 kişinin yaralandığını kaydedildi.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırı esnasında üç teröristin öldürüldüğü, kaçan bir teröristin ise aranıyor. Emniyet güçlerinin Pınarbaşı'ndaki bir eve operasyon düzenlediği bilgisi de var...

KAYNAK: HABER 7 / İHA, CİHAN
YORUMLAR 32
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    aklım almıyor 94 km yolda yakalanmıyorlar. ne desem boş...vesselam
    Cevapla
  • NUH METE ALEMDAR 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın önder şahin. asıl hedef kayseri/pınarbaşı değilmiş, teröristler yakalanacaklarını anlayınca en yakındaki emniyet birimine saldırmışlar. şehitlerimize allah'tan rahmet diliyorum, ulusumuzun başı sağolsun.
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    chp nin tavrına çok merak ediyorum.. acaba bu terörisler kim emir verdi? kim bombalar verdi diye soracakmı? yoksa teröre destek olsun diye gine hükümetemi saldıracak? yani canlı bomba olarak bu gençleri seçen emir ve talimat veren yokmı? üstelik bu olay türkiyenin ortasında oluyor. mhp ne diyecek? şehitler ölmez vatan bölünmez tanposuna devam mı edecek yoksa emri verenin peşinemi takılacak?
    Cevapla
  • Burak Akca 11 yıl önce Şikayet Et
    başımız sağolsun. caniler içimizde her an her yerdeler evlatlarımıza gözlerini kırpmadan kıyıyorlar kayseri'de yaşımın yettiği kadar düşünüyorumda sanırım 15-20 senedir ilk terör saldırısı ve artık memleketimizin tam ortasına gelebildiklerine göre her yerde her an saldırıda bulunabilirler.
    Cevapla
  • ahmet okutan 11 yıl önce Şikayet Et
    pazarlık güçlerini arttırıyorlar. memleketin tapusu verseniz,istavroz çıkarın derler.terörle böyle mücadele olmaz.terörün amacı belli..pazarlık yaptıkça,terör artacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü