İstanbul Boğazı'na teleferik hattı

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Altunizade ile Etiler arasına teleferik yapılacağını açıkladı. Yap-işlet modeli şeklinde planlanan projenin, ulaşımın yanı sıra turistik yönüyle de öne çıkacak.

İstanbul Boğazı'na teleferik hattı
İstanbul Boğazı'na teleferik hattı
GİRİŞ 30.05.2012 19:38 GÜNCELLEME 30.05.2012 22:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkan Topbaş, 3. Köprü'nün İstanbul'a nefes aldıracağını belirtti. Topbaş, "Üçüncü köprünün İstanbul'a önemli katkı sunacak. Özellikle kış aylarında karlı ve yağmurlu havalarda ikinci köprüde trafik kazalarına sebebiyet veriyor. Çünkü 30 binin üzerinde kamyon ve TIR geçiyor. Trafiğin yoğun olduğu bir köprü. İstanbul'un, başta kazalar olmak üzere kent yoğunluğuna nefes aldıracak. 2015'e kadar yapılacak ve kente katkı sunacak. Yüklenici firmanın da başarıyla süresinde yapmasını bekliyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çamlıca Tepesi'nde yapılacak cami hakkında açıklamalarda bulundu. Topbaş, "Sayın Başbakanımız dün de ifade etti. Çamlıca'da tepenin alt tarafında bir cami projesini hayat geçirmek istiyor. Konuyla ilgili çalışmalarda görüşümüz var. Caminin mimari tarzının nasıl olacağını söylemek istemiyorum. İstanbul'a önemli bir aktivite alanı kazandırılacak. Planlara caminin işlenmesi gerekiyor. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak." diye konuştu.


TOPBAŞ: İKİ KITA TELEFERİKLE GEÇİLECEK

Kadir Topbaş, Etiler-Altunizade teleferik projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Topbaş, yapılacak teleferik hattının saatte 6 bin yolcu kapasiteli olacağını söyledi. Topbaş, "Teleferik projesi, cami projesinden önce düşündüğümüz bir projeydi. Teleferik çalışmalarını dört yıl önce başlattık. Bazı dünya ülkelerinde bunu başarıyla yapanlar var. Yap-işlet olarak vermek istiyoruz. Saatte 6 bin yolcu kapasitesine sahip olacak bir sistem olacak. Ulaşımla ilgili önemli bir imkan olacak ve iki kıtayı teleferikle geçmek heyecan verici hal alacak." ifadelerini kullandı.

Başkan Topbaş, Singapur Başbakan Yardımcısı Lee Yi Shyan ve beraberindeki heyet ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya geldi. Topbaş, İstanbul'da Singapur temsilciliğinin açılacağını kaydetti. Topbaş, "Bugün İstanbul'da Singapur temsilciliği açılmaktadır. Bu temsilcilik vasıtasıyla iki ülke iş adamları bir araya gelerek, Türkiye'de veya ikinci dünya ülkelerinde birlikte iş birliği yapma imkanı bulacaklar. Singapur, bir finans merkezi olma noktasında oldukça başarılıdır. Şu anda İstanbul'da bir finans merkezi olacak ve yakın bir zamanda ekibimiz oraya giderek, çalışmaları yerinde inceleyecek." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Davut GÜRBÜZ 11 yıl önce Şikayet Et
    çirkin bir görüntü olmaz umarım. güzel fikir ama görüntü olarak çirkin olmaz umarım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...