Dinçer: Ciddi manada öğretmen alacağız

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Hükümetimizin kadro vermesi halinde Ağustos ayında ciddi manada bir öğretmen ataması yapacağız'' dedi.

Dinçer: Ciddi manada öğretmen alacağız
Dinçer: Ciddi manada öğretmen alacağız
GİRİŞ 31.05.2012 13:01 GÜNCELLEME 31.05.2012 15:16
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Öğretmen atamaları

Her yıl en az 40'ar bin öğretmen alımı yaptıklarını da anımsatan Dinçer, ''Hükümetimizin kadro vermesi halinde Ağustos ayında da yine ciddi manada bir öğretmen ataması yapacağız. Önümüzdeki 3-4 yıllık süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacı bütünüyle karşılanacak. Yılda 8-10 bin öğretmene ihtiyacımız olacak, daha fazla değil'' diye konuştu.

''Öğretmenin yetmeyeceğin söylüyorlar'' diyen Dinçer, bu yıl hem 4. sınıfın öğretmenlerinin hem de 5. sınıfın öğretmenlerinin 1. sınıftan başlayacağını belirtti.

Dinçer, ''Öğrenci sayısı fazla olacak diye endişe ediyorsunuz. Biz bütün öğretmenlerimizi öğrencilerimize paylaştırdığımızda, Türkiye ortalaması olarak baktığımızda ilkokulda derslik başına 30-31 öğrenci düşüyordu, şimdi 22-24 öğrenci düşecek. Çok daha az öğrenciyle öğretmenlerimiz eğitim yapmaya başlayacaklar'' dedi.

Bakan Dinçer, Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nun resmi açılış töreninde yaptığı konuşmasına, bu okula Mehmet Akif İnan isminin verilmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek başladı.

Akif İnan Hoca'nın kendisinin edebiyat öğretmeni olduğunu belirten Dinçer, onun sayesinde edebiyat dergisiyle tanıştığını, dergilerde yazılar yazdığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim sisteminde yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Dinçer, Fatih Projesi'nin pilot uygulamalarını, Okullar Hayat Olsun Projesi'ni başlattıklarını, ''4 4 4'' kanunu çıkardıklarını, Milli Güvenlik Dersi'ni kaldırdıklarını, 19 Mayıs ile ilgili yeni düzenleme yaptıklarını anlattı.

Dinçer, eğitim sistemindeki kapalı çalışmaya son verildiğini, öğretmenlerin sürece dahil edildiğini, tek tip hizmet anlayışından vazgeçildiğini belirterek, ''Toplumun farklı kesimlerinin, farklı dinden, farklı etnik kökenden, farklı mezhepten insanların da beklentilerinin karşılanabildiği bir eğitim kurgulamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında yapılacak çalışmaları da anımsatan Dinçer, projede okulların derslik dışında da kullanacak olmasına muhalefetin çok ciddi eleştiriler getirdiğini söyledi. Dinçer, ''Evet kullanacağız, çünkü bu okul aslında kamu kaynaklarıyla yapılmıştır ve halka hizmet içindir'' dedi.

''Çocuğunu gönderecek onu ben biliyorum''

''4 4 4'' kanuna ilişkin ''öğretmen, derslik yetmeyecek, programlar ağır zaten'' türünden bahaneler uydurduğunu ifade eden Dinçer, ''Onların hepsi bizim sorunumuz, hükümetin sorunudur. Biz zaten son 10 yıldır derslik, öğretmen meselesini çözmek için çalışmadık mı? Müfredatla ilgili iyileştirmeler için çalışmıyor muyuz? Sanki her şey çok mükemmeldi, dört dörtlüktü ama yeni çıkardığımız kanunla bütün bunlarda olumsuz sonuçlar alacakmışız, sanki çok başarılıydık, küresel düzeyde çocuklarımız rekabet avantajına sahipti, PISA sınavlarında ilk beşteydik ve şimdi bu değişiklikleri yaparsak kötüye gidecekmiş gibi.''

Zaten derslik ihtiyacının bulunduğunu bildiren Dinçer, ''Bizim zaten tüm Türkiye'deki hedefimiz itibarıyla bakıldığında derslik başına 30 öğrenciye ulaşmak için yaklaşık 160 bin dersliğe ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacımız 173 bine çıktı. Bu çok büyük bir değişiklik mi? Yüzde 10 etkiledi belki de. Ama biz bu yüzde 10'u kapatacak şekilde son birkaç yıldır tedbir almaya çalışmıştık. 2012'de yapılan dersliklerle bu yüzde 10'u çoktan telafi etmiş olacağız'' diye konuştu.

Çocukların okullara erken yaşta gitmesiyle ilgili ciddi tereddütler oluşturulduğunu da ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

''Bu tereddüt bizim vatandaşımızın aklında yok. Çocuğunu gönderecek onu ben biliyorum. Özellikle muhalefet ve eğitime ideolojik gözle bakanların, bu yöndeki tereddütleri yaygınlaştırmaya çalıştıklarını görüyoruz. Biz zaten Türkiye'de 68'inci ayını doldurmuş çocuklarımızı bugüne kadar eğitime alıyorduk. 68 ayını doldurmuş çocuklarımızı, velilerimiz yüzde 90'ından fazlası zaten gönüllü olarak okula  gönderiyordu. Şimdi bunu 66 aya çektik, iki ay önceye çektik. Çocuklarımızı hayata daha erken başlatmış olacağız. Önemli olan hangi ayda çocuğu okula aldığınız değil, aldığınız çocuğun yaşına uygun müfredatı uygulayıp uygulamayacağınızdır. Gelecek sene birinci sınıfların eğitim saatlerini mümkün olduğu kadar boşaltacağız, azaltacağız. Çocuklarımıza oyun oynatacağız. Oynayarak öğretmeye çalışacağız.''

Okullara tanınmış düşünce insanlarının isimleri veriliyor

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de, bu okulda eğitim görecek çocukların Mehmet Akif İnan gibi araştıran, analiz eden, uzlaşan bireyler olması temennisinde bulundu.

Ankara'daki okulların fiziki yapılarını iyileştirme konusunda kararlı olduklarını belirten Yüksel, derslik sayısını en kısa sürede 30 bine çıkarmak, derslik başına düşen öğrenci sayılarını da 30'ların altına çekmek konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise Ankara'da okullara çok değerli kültür insanlarının, yazarların isimlerinin verildiğini belirterek, ''Ankara'da son birkaç yıl içerisinde Ali Kuşçu, Ali Şir Nevai, Erdem Beyazıt, Pir Sultan Abdal, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Faruk Nafiz Çamlıbel, Bahtiyar Vahabzade gibi tanınmış düşünce insanlarının isimlerini verdik'' dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleşti. Bakan Dinçer, sınıfları gezerek öğrencilere diş macunu ile diş fırçası dağıttı ve sohbet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • TAMER ÖZDEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    ben de.... sayısal çıkarsa dünyayı gezeceğim...
    Cevapla
  • hacibegi 11 yıl önce Şikayet Et
    eğitim..eğitim..eğitim.... "ciddi manada öğretmen alacağız"...bu nasıl bir cümle allah aşkına! bir hesabı ihtiyaç sayısı bir ölçüsü olmaz mı meb'in.ayrıca öğretmenlere zam yapmamanın sebebi olarak sayı fazlalığı gösteriliyor..."ciddi manada öğretmen" alındığında artık asgari ücret verirler herhalde...
    Cevapla
  • ahmet işbilir 11 yıl önce Şikayet Et
    bunlar iyi günlerimiz :). sayın bakan bey bu sene 4. sınıf ve 5. sınıf öğretmenlerinin 1. sınıf okutacağından bahsetmiş. sizlere bakan bey'in 2 ay önce verdiği röportajından alıntı veriyorum. lütfen sabırla okuyun... yaşar taşkın koç- sadece bir cümle, bir öğretmenimiz ısrarla telefon ettiği için soracağım, 5. sınıf öğretmenleri bu yıl yasa geçer ve uygulamaya geçerse ne olacaklarını soruyorlar. ömer dinçer- hala 5. sınıfta öğrencileri olacak onların. yaşar taşkın koç- ortaokula geçmiş olmuyor mu bu yıl 4'ten... ömer dinçer- ortaokula geçmiş olsa bile...
    Cevapla
  • ziyaretçi 11 yıl önce Şikayet Et
    anladım. daha çok kalabalığa hitap etmek istiyor.ama nasıl hitap...parti neden bu tepkilere göz yumuyor anlamadım.eğitim kökenli bakan istiyoruz
    Cevapla
  • yamtar oguz 11 yıl önce Şikayet Et
    dışı güzel içi boş eğitim. işin bizzat içindeki öğretmenlerin en büyük sorunu disiplinsizlik,yetersiz içi boş müfredat ve öğretmen üzerinde angarya işlerin çok olması gibi sıkıntılar var.2500-3000 sayfa döküman hazırlayan arkadaşlar var.sınıfta kalmak neredeyse imkansız.şeklen gerçekten okullar güzelleşiyor ama eğitim kalitesi gitgide düşüyor.10 yıl sonra ösymde kaç öğrenci 0 çekti değil, cevap kagıdına adını doğru kodlayamamış diye haberlere şahit olursak şaşırmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!