Trabzon'da heyelan: 2 ölü

Trabzon'un Araklı ilçesi Aytaş Köyü'nde heyelan meydana geldi. Heyelanda 2 kişi hayatını kaybetti.

Trabzon'da heyelan: 2 ölü
Trabzon'da heyelan: 2 ölü
GİRİŞ 08.06.2012 15:46 GÜNCELLEME 08.06.2012 17:26

Trabzon'un Araklı ilçesi Aytaç köyüne bağlı Kıyıdış Boğazı mezrasında meydana gelen heyelanda, anne ile kızının yaşadığı tek katlı ahşap ev toprak altında kaldı. Kıyıdış Boğazı mezrasının dağın zirvesine yakın bölümünde yağmurun da etkisiyle heyelan meydana geldi. Kayan toprak kütlesinin yaklaşık 100 metre sürüklediği, Fadime Öztürkoğlu (65) ile kızı Münevver Öztürkoğlu'nun (18) yaşadığı belirtilen tek katlı ahşap ev, toprak altında kaldı.

Toprak altında kalan evin enkazında bir cesede ulaşıldı

Trabzon'un Araklı ilçesi Aytaç köyüne bağlı Kıyıdış Boğazı mezrasında meydana gelen heyelanda, toprak altında kalan evin enkazında bir cesede ulaşıldı.

Kıyıdış Boğazı mezrasının dağın zirvesine yakın bölümünde yağmurun da etkisiyle kayan toprak kütlesinin altında kalan tek katlı ahşap evin bulunduğu alanda, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Trabzon Arama Kurtarma Derneği ve jandarma ekiplerince yürütülen çalışmada, kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın cesedine ulaşıldı.

Toprak altında kalan evin yaklaşık 20 metre yakınında bulunan cesedin çıkarılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, olay sırasında evde olabileceği düşünülen diğer kadını arama çalışmaları da devam ediyor. Olay sırasında evde oldukları tahmin edilen Fadime Öztürkoğlu (65) ile kızı Münevver Öztürkoğlu'nun (18) yakınları, çalışmalar sırasında sinir krizi geçirdi.

Bu arada, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Araklı Kaymakamı Avni Kula, çalışmaları takip etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...