Ergenekon, şike, Dink ve Balyoz davası savcıları değiştirildi

Futbolda şike davasına bakan Ssavcı Mehmet Berk, Küçükçekmece Savcısı görevine atandı. Hrant Dink davası savcısı da değiştirildi.

Ergenekon, şike, Dink ve Balyoz davası savcıları değiştirildi
Ergenekon, şike, Dink ve Balyoz davası savcıları değiştirildi
GİRİŞ 13.06.2012 17:37 GÜNCELLEME 14.06.2012 04:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 2 bin 335 hakim ve savcının görev yerini değiştiren yaz kararnamesini yayınladı. Kararnameyle, Ergenekon Savcısı Cihan Kansız İstanbul Başsavcı Vekili oldu

Yaz Kararnamesi HSYK’nın internet sitesinden yapılan açıklama ile duyuruldu. 16 Mart 2012 tarihinde hazırlık çalışmalarına başlanan 2012 Yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi taslağının görüşmelerine 07 Haziran 2012 tarihinde başlanıldığının belirtildiği açıklamada, “Heyet halinde kesintisiz olarak devam eden müzakereler 13 Haziran 2012 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karar altına alınmıştır.

Bundan böyle süre sebebiyle sadece yaz kararnamesi ile atama yapılacak olması (Sonbahar Kararnamesi ile atanacak olanların da bu kararnameye alınması) ve bir kısım adliyelerin birleştirilmesi kapsamında yapılan atamaların kararnameye dâhil edilmesi nedeniyle bu kararnamede toplam 2 bin 335 Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcısının ataması yapılmıştır” denildi.

HSYK’nın Yaz Kararnamesi’nde Şike soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Berk, Küçükçekmece Başsavcı Vekili oldu. Berk’in yanı sıra iki savcının daha özel yetkileri alındı. Ergenekon Savcısı Cihan Kansız ve Balyoz Savcısı Savaş Kırbaş İstanbul Başsavcı Vekili oldu. Dink davasının hakimi Rüstem Eryılmaz, 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinden alındı. Eryılmaz, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu.

YARGI-SEN Başkanlığı görevini yürütürken İstanbul Hakimliği’ne atanan Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Yaz Kararnamesi ile Çankırı Hakimliği’ne atandı.

2335 SAVCI VE HAKİMİN ATAMALARINA İLİŞKİN TAM LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 18
  • Yasin YILDIZ 11 yıl önce Şikayet Et
    kural mı değişiyor, başka oyuncu mu giriyor?. kural değişiyor diyenler biraz daha düşünsün? kanunlar bellidir. ahmet gider mehmet gelir.. kanunları hakkıyla uygulayanlara vesselam...
    Cevapla
  • asc 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar agir tepki... ak parti gayet akillica bir is yapti.. cmk 250 ve ses kayitlari konusundaki kanunu geciriken kiyamet kopuyor... tartismalar am alevlenmisken rutin kararnamesini ortaya koyuyor ve artik en onemli mevzular olan cmk 250 ve ses kyitlari kanunu sessizce gececek. bravo basbakan. kurtaj, hsyk derken gecirecek ergenekon un istedigi kanunlari.
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    bu hükümet şaşırmış. artık ne yapacağını bilmiyor..neyse vatandaş olarak biz elimizden geleni yaptık her türlü desteği verdik..artık ne hali varsa görsün..yakında kendilerinide beğenmeyip yerlerine chp yi atarlar chp de istiklal mahkemelerini kurar hepimizi kel alinin karşısına oturtur idam sehpalarından sehpa beğendirirler..10 yıldır dış biliyorlardı zaten şimdi bütün balyozcular ergenekoncular şikeciler bir bir çıkar çıktılarmı görün curcunayı
    Cevapla
  • yusuf yağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    çay geçerken at değiştirme buna derler. tam manası ile terfi görünümlü tasfiye hareketi.şaşkın ördek geri geri yüzermiş arkadaşlar durum bu .hükümetin şuan ne yapmaya çalıştığını bilene aşk olsun. menderes durumu aklıma gelimiyor değil.sürekli uyarılara rağmen esas 9 subayı serbest bıraktrıp ihbarı yapanı mahveden yönetim sonradan bunu kellesi ile ödemiş. ak parti şaşkın ördğee dönmüş durumda .
    Cevapla
  • isa çağlar 11 yıl önce Şikayet Et
    ak parti bitmiştir bidaha oy vermem diyenler .... hadi yaaa vallamı ?? ben daha ak partiye oy veripte geri cayan normal birine rastlamadım ....cayanlar ya cıkar peşinde yada desinler diye oy verenler....ben bu partiye inanarak oy verdim ve şunu çok iyi biliyorum bu ülkeyi ak parti düzeltemez ise bundan sonra bu ülke düzelmez ..akıllı olun aklınızı başınıza alın .biz ne kararnameler ne hsyk lar ne balyozlar ne ayışığı atlattık yolumuzdan sapmadık ..bi haberden ötürü yönünü değiştirdim diyen kişi zaten gelmesin bize lazımlığı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?