Diyanet TV test yayınına başlayor

Diyanet TV, Miraç Kandili'nin olduğu 16 Haziran'da test yayınına başlayacak.

Diyanet TV test yayınına başlayor
Diyanet TV test yayınına başlayor
GİRİŞ 14.06.2012 14:24 GÜNCELLEME 14.06.2012 14:26

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, TRT Anadolu ile ortak yayın yapacak olan Diyanet TV'nin, 16 Haziran Cumartesi akşamı idrak edilecek Miraç Kandili'nde Bursa Ulu Cami'den test yayınına başlayacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, Bursa Ulu Cami'den canlı yayınlanacak kandil programıyla başlayacak test yayınının ardından ramazan ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan özel iftar ve sahur programları Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

''Toplumu din konusunda aydınlatma'' ilkesi doğrultusunda yayın yapacak olan Diyanet TV'de propaganda dilinden uzak, dinin kendi gönül dili üzerine kurulacak bir yayın politikası izlenecek.

Diyanet TV'de barış ve kardeşlik ilkesinden ödün verilmeyen bir kuşatıcılık içinde İslam'ı çağın değer ve ruhuyla buluşturmak hedefleniyor. Diyanet TV, yayınlarını başlangıçta günlük 12 saat olarak gerçekleştirecek.

Diyanet TV'nin günlük yayın akışında güncel tartışma programları, tefsir saati, dini soruları cevaplama saati, meal saati, hatim saati, naklen cuma namazı, kültür-sanat, çocuklar için dini eğitim programları, çizgi filmler, belgeseller, cami hikayeleri, kadın ve musiki programları gibi başlıklar yer alacak.

Diyanet TV'nin logosu, sloganı, programları ve ekran yüzleri, ramazan ayından iki gün önce gerçekleştirilecek tanıtımla kamuoyuyla paylaşılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?