Peygamberimizin kaldığı mağara kapatıldı

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav), Uhud Savaşı sırasında yaralandıktan sonra girdiği ve tedavi olduğu mağaranın girişine beton dökülerek kapatıldı.

Peygamberimizin kaldığı mağara kapatıldı
Peygamberimizin kaldığı mağara kapatıldı
GİRİŞ 18.06.2012 14:04 GÜNCELLEME 18.06.2012 18:41
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Hüseyin Kulaoğlu'nun haberi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden umre ve hac için gelen Müslümanlar, Uhud'da Peygamberimizin sığındığı mağarayı ibret amacıyla geziyordu. Suudi yönetimi, ziyarete gelenlerin kayarak düşmesi sonucu büyük yaralanmaların yaşandığı ve buranın kutsallaştırılarak şirke yol açtığı gibi gerekçelerle mağarayı kapattığı konuşuluyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav), Uhud Savaşı sırasında yaralandıktan sonra sığındığı ve tedavi olduğu mağaranın girişine beton döküldü. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.av) komutanlığında yapılan Uhud Savaşı sırasında, okçuların bulunduğu tepeyi terk etmesinin ardından, yaşanan arbede de Peygamberimiz yaralanmıştı. Yüzüne isabet eden taş sonucunda dişi kırılan Peygamberimiz, Uhud'da bir mağaraya çekildi.

İNSANLAR ŞİRKE DÜŞEBİLİR

Dünyanın çeşitli ülkelerinden umre ve hac için gelen Müslümanlar, Uhud Savaşı sırasında talimata rağmen "Savaşı kazandık" sevincini erken yaşayan okçuların terk ettiği tepeyi ibret amacıyla gezerken, Peygamberimizin sığındığı mağaraya da uğruyordu. Mağara önceki gün üzerine beton dökülerek, kapatıldı. Mağaranın kapatılması iki farklı gerekçeye dayandırılıyor. Bölge halkından alınan bilgiye göre; mağaranın etrafındaki taşların çok kaygan olması ve bundan dolayı ziyarete gelenlerin bu taşlardan kayarak kendisine zarar vermesi bu kararın alınmasında etkili oldu. İnsanların mağarayı kutsaması sebebiyle bu ziyaretler sırasında şirke dönüşülmesinin önüne geçmek de bir başka sebep olarak konuşuluyor.

UHUD DA NE OLMUŞTU?

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav), Uhud Savaşı'nda mübarek yüzüne gelen bir taşla yaralanmış ve bir dişi kırılmıştı. Yaralanmasının ardından Uhud Dağı'nda bulunan bir mağarada bir müddet kalan Peygamber Efendimize; Hz. Ali'nin kalkanı ile getirdiği sularla, kızı Hz. Fatıma ilk yardımı yaparak yüzündeki kanları sildi. Hz. Fatıma, ayrıca mağarada bulunan hasır parçasını yakarak, onun külleri ile kanın durması için Peygamberimizin yüzüne bastırdı. Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de Mağara'da bulunduğu sırada, Mekke müşriklerinden Ebu Süfyan, mağaranın bulunduğu tarafa gelip, "Muhammed yaşıyor mu, Ebubekir yaşıyor mu, Ömer yaşıyor mu?" şeklinde üç kez bağırarak bilgi almaya çalışmıştı. Hz. Ömer ise, "Ey Allah'ın düşmanı, Allah'ın Rasûlü yaşıyor, Ebubekir ve ben de yaşıyorum" cevabını vermişti. Ebu Süfyan'ın "Bedir'de siz kazandınız, burada biz kazandık" diyerek sevinmesi üzerine ise Hz. Ömer, şu anlamlı cevabı vermişti: "Hayır, Bedir'de de biz kazandık, burada da biz kazandık. Bizim ölülerimiz cennete, sizin ölüleriniz ise cehenneme gitmiştir."

YENİ AKİT

 

YORUMLAR 39
  • AYDIN ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    sapık mezhep. vahhabiler islam adına güzel ne varsa hepsini yok etmek için her türlü yıkımı, fidneyi yaparlar, zerre kadar güvenmiyorum bu vahhabi suudlara. osmanlıyı arkadan hançerleyen de bu vahhabilerdir. peygamber efendimizin ayak bastığı yerleri görmek güya şirkmiş, falavra onların amacı kesinlikle islam dinini yaşatmak değil, çünkü kendileri müslüman değil. rabbim ıslahları mümkün değil ise mahvu perişan etsin bu islam içine girmiş nifak tohumu vahhabileri.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    ileri zekali araplar. magrayi kapatmak yerine insanlar düsüyorsa merdiven yapsaydiniz asansör yapsaydiniz yazacak cok sey var günaha girecegiz
    Cevapla
  • Murat Bey 11 yıl önce Şikayet Et
    bilal adalı. imanının artması için mucizeye mi gerek var? o zaman bana söyle çevrene bakınca gördüğün hangi şey mucize değil?
    Cevapla
  • bilal adalı 11 yıl önce Şikayet Et
    vahhabi zihniyetini anlayalım. kardeşler bu yarığa 2010 ve 2012 nisan aylarında yaptığım 2 umredede gittim.bilip bilmeden yazmayın son derece inanılmaz bir yer:peygamber efendimizin kokusu mevcut orada.ravzada,uhud sehitliğinde,hira magarasında ,hazreti hamzanın mezarında hep bu koku mevcut.insan oraya girince o kokudan mest oluyor.bu resmen peygamber efendimizin bir mucizesidir.1400 yıldır o koku orada mevcut.bu vahhabiler ne varsa dini miras adına mahvettiler.2010 yılında gittiğimizde cin mescidine gittik.2012 de yıkılmıştı 3-5 yıl sonra yeri bile bilinmeyecek.koskoca çölde bütün yapılanmayı kabe-i muazzama etrafında yaparak büyük bir yıkım yapıyorlar.amaçları hizmet falan değildir.ehli sünnetin her yaptığına şirk diyorlar.biz bu mağaraya gittiğimizde türkçe bilen asker bize gitmeyin şirke giriyorsunuz dedi.ben şirke girmedin elhamdülillah.benim oraya giden her müslğman kardeşim gibi o mucizeye tanık olunca allahıma imanım artı.
    Cevapla
  • hakan er 11 yıl önce Şikayet Et
    unutmayın ogun yakındır. inşallah o kutsal toprakların bekçiliğini biz alacağız mekke medine kabe buralara dokunan yanar unutmayın aklınızdan geçiyor bilmem ama ateşle oynamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor