Gaziantep cezaevinde yangın!

Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde çıkan yangında 12 mahkum dumandan etkilendi.

Gaziantep cezaevinde yangın!
Gaziantep cezaevinde yangın!
GİRİŞ 18.06.2012 20:52 GÜNCELLEME 18.06.2012 21:39

Edinilen bilgiye göre, bir mahkumun bilinmeyen sebepten dolayı yatağını yakması sonucu çıkan yangın herkesi korkuttu. Koğuşta duman çıktığını gören gardiyan ve askerler, durumu hemen itfaiye ve ambulansa bildirdi. Kısa süre içinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Bu sırada dumandan etkilenen 12 mahkumdan 5'i, tedbir amaçlı ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Olayı duyar duymaz cezaevi önüne akın eden mahkum yakınları ise, burada sinir krizleri geçirdi. Açıklama yapılmasını isteyen mahkum yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Bazı mahkum yakınları ise ambulans ve itfaiye araçlarına saldırdılar. Polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan vatandaşlar, yakınlarının hayatlarından endişe ettiklerini söyleyerek, açıklama yapılmasını istedi.

Olayı duyar duymaz cezaevine gelen Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, her şeyin kontrol altında olduğunu söyleyerek, "Yangın, cezaevinde adi koğuşta yatan bir mahkumun yatağını yakması sonucu meydana gelmiştir. Cezaevi yönetimi durumdan hemen haberdar olarak yangını söndürmüştür. Koğuşta kalan 12 kişi yangından etkilendiği için hemen başka koğuşlara alınarak hem hayati tehlikeleri hem de can güvenlikleri sağlandı. Şuanda başka koğuşta yangın yoktur. Bu koğuştaki mevcut yangında söndürülmüştür. Dumandan etkilenen 12 kişiden 5'i tedbir amaçlı hastanelere kaldırıldı. İleride kalıcı bir hastalık vermesin diye. Şuanda tüm koğuşlarda sükunet hakimdir. Herhangi tereddüde ve endişeye kapılacak bir durum yoktur. Her şey kontrol altındadır" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak