Metrobüs kazasında vatandaşın çilesi

D-100 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde meydana gelen metrobüs kazası sonrası toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar iş yerlerine ve gidecekleri yerlere yürümek zorunda kaldı.

GİRİŞ 19.06.2012 15:21 GÜNCELLEME 19.06.2012 15:28

Trafikte kalan sürücüler ise yaklaşık 2 saat bekledi. Zincirlikuyu-Avcılar hattında çalışan metrobüsün tekerleğinin patlaması sonucu meydana gelen kazada, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Kaza yapan metrobüs yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından vinçle kaldırılarak D-100 Karayolu'ndan metrobüs yoluna çekildi. Metrobüsün çok sayıda tekerinin patlaması nedeniyle belediye tarafından olay yerine yeni tekerler getirildi. Tekerlerin takılmasından sonda metrobüs belediye garajına çekildi. Çalışmalar sırasında vincin halatının kopması paniğe yol açtı.

Kaza yapan metrobüsün şoförü, basın mensuplarının sorularına sadece tekerleğin patladığını belirterek cevap verdi. Şoför, meslektaşları tarafından kaza yerinden uzaklaştırıldı. Yola dökülen ve büyük bir alanı kaplayan akaryakıt, belediye ekiplerinin kumlama çalışmasıyla temizlendi.

Kaza yapan metrobüsün çekilmesi sırasında, D-100 Karayolu Boğaziçi Köprüsü istikameti ile metrobüs yolunun her iki istikameti trafiğe kapatıldı. Her iki istikamette de uzun araç ve metrobüs kuyrukları oluştu. Toplu taşıma araçlarından ve metrobüslerden inen vatandaşlar, evlerine ve iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. İşlerine geciken vatandaşlar çareyi yürümekte buldu.

Kurtarma çalışmaları sırasında beklemek zorunda kalan sürücüler ise yaklaşık iki saattir trafikte olduklarını belirterek çalışmaların bitmesini beklediklerini söyledi. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu