Başbakanlık Dağlıca'nın ayrıntısını verdi

Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın başkanlığında yapılan terör zirvesinde Hakkari'deki son çatışmalar ve cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili çalışmaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Başbakanlık Dağlıca'nın ayrıntısını verdi
Başbakanlık Dağlıca'nın ayrıntısını verdi
GİRİŞ 19.06.2012 18:07 GÜNCELLEME 19.06.2012 19:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakanlık'ta, Başbakan Vekili Bülent Arınç başkanlığında son gelişmelerin ele alındığı değerlendirme toplantısı sonunda yapılan açıklamada, ''Taciz ve sızma girişimi sonucu Yeşiltaş üs bölgesinde 8 askerimiz şehit olmuştur. Saldırıya anında karşılık verilmiş, şu ana kadar 18 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İnsansız hava aracı, hava kuvvetleri, helikopterler ve kara birliklerimizle operasyonlar devam etmektedir'' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı'nın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca ve Yeşiltaş hudut birliklerine ve bunların emniyet unsurlarına dün gece bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla yapılan taciz eylemiyle ceza ve tutukevlerinde meydana gelen olayların değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hakkari ili Yüksekova ilçesi Yeşiltaş hudut birliklerine ve bunların emniyet unsurlarına 19 Haziran 2012 günü bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından eş zamanlı olarak değişik istikametlerden silahlı saldırı, havan ve uzun namlulu silahlarla taciz eylemi gerçekleştirilmiştir.

Bu esnada bir grup terörist Yeşiltaş Şehit Kamil Üs Bölgesi'ndeki yakın emniyet unsurlarına sızma girişiminde bulunmuştur. Söz konusu silahlı saldırı ve taciz ateşlerine birlikler tarafından derhal karşılık verilmiş ve teröristlerin muhtemel bulunduğu bölgeler top ve havanlarla ateş altına alınmıştır. Hakkari Çukurca bölgesinde bulunan İHA derhal olay bölgesine sevk edilmiş ve hemen görüntü aktarılmaya başlanmıştır. Taciz ve sızma girişi sonucu Yeşiltaş Üs Bölgesi'nde 8 askerimiz şehit olmuştur. Saldırıya anında karşılık verilmiş, şu ana kadar 18 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İnsansız hava aracı, hava kuvvetleri, helikopterler ve kara birliklerimizle operasyonlar devam etmektedir.''

Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun bölgeye intikal ettiği ve incelemelerinin devam ettiği belirtildi.

Değerlendirme toplantısında ayrıca, ceza ve tutukevlerinde meydana gelen olayların ele alındığı, şimdiye kadar yapılanlar ve alınan tedbirlerin gözden geçirildiği bildirildi.

YORUMLAR 10
  • Hakan Mehmet KUL 11 yıl önce Şikayet Et
    şehit adayları ve şehit ailesi adayları. şehit adayları ve şehit ailesi adayları...hükümetimizin şehidine verdiği değeri ve duyduğu saygıyı bugün dahil 10 yıldır gördünüz.....yarın sizlerde,(bizlerde)bu gidenler gibi değer göreceğiz.bunu neden yazdım dejavu gibi empati gibi bi şey geldi bana...tek sorun biraz çabuk unutulacaksınız...
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet ve ırkçılık. ötekileştirme cumhuriyet ve atatürkle başlamamış osmanlı döneminde de kürtçülük hareketi her fırsatta kafatasçılık yaparak isyan çıkarmıştır. kendi kafatasçılığını gizlemek için türk milletine ve değerlerine saldıran bilimum ateist ve gizli islami kürtçü kafatasçılarını kınıyor ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. pkk ve destekçilerini yok ederek bu olayı çözümleyebiliriz. aksi her davranış çözümü zorlaştırır.
    Cevapla
  • idris bitlisli 11 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar neyi inceliyor. resmi ideolojinin meşruiyet sorunu var. kendi kafalarınızı inceleyin.. cihan harbi sonrası şekillenen devlet, milletin içine nifak tohumlarını ekmiştir. ırkçılık yaparak kavimleri ötekileştirirken, laiklik adı altında topyekün dine saldırırarak da bütün bir halkı huzursuz ve rencide etmiştir ruhen ayrılığı daha bir kolaylaştırmıştır. mustafa kemal de yeni devlet şekillenirken kandisini türklerin atalığına hasrederek atatürk adını almıştır. o günden ekilen nifak tohumları bu gün semeresini vermiş ve çatallaşıp budaklanan ve neticede kangren olan problemlelerle milleti naçar bırakmıştır. kangren olan problemler artık fırsat arayan düşmanlarca kaşınır ve kullanılır olmuştur. uluslalarası odaklar bu terör probleminin devamını istiyor. dolayısı ile resmi ideoloji ve devlet refleksimiz, bugün uluslararası terörün enstrümanları haline gelmiştir. terörün bitmesini istemeyen odakların hizmetindedir devlet ideolojimiz.
    Cevapla
  • ibrahim 11 yıl önce Şikayet Et
    inanmıyorum. devletin veya hükümetin veya muhalefetin terörü bitirmek istediğine artık inanmıyorum .bölge halkıda teröre destek vermese bu günkü durumlar baştakilere ramen olmazdı cözüm halkta ama o bölge halkını rabbim lanetlesin lut tan beter etsin.
    Cevapla
  • fatme tahir 11 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanlu turk . asker bir kislada her an en yuksek seviyede hazir olamaz, afganistandaki nato amerikan askerlerine yapilan saldirilarda bile 4-5 asker oldurulebiliyor ama 5-10 kislik grtupral halinde geliyor ve uzaktan hedef aliyorlar, sabahin 04:00 de 600 terorist ile saldirip 8 sehid ile askerimiz vatan topragini koruyorsa bu demektir ki afganistandaki amerikan askerinden hada iyi bir koruma soz konusu, lakin bu olayda en cok kafalari karistiran nasıl istiparat alinamadi ve 600 terorist nasıl farkedılmedı onceden ? demek ki karakolun yzaini gorebilen kameralar gerekli karakolun yeri de deismeli. rabbım askerimize yardimci olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!