Samsun'da ikinci sel felaketi!

Samsun, Termev e Salıpazarı ilçelerinde etkili olan yağış yüzünden Salıpazarı'nda bazı köylerle karayolu irtibatını sağlayan Kaya köprüsü, aşırı yağış nedeniyle yıkıldı

Samsun'da ikinci sel felaketi!
Samsun'da ikinci sel felaketi!
GİRİŞ 09.07.2012 20:10 GÜNCELLEME 10.07.2012 00:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Samsun'da etkisini sürdüren sağanak yağış bu kez de ilçelerde taşkınlara neden oldu. Sağanak yağış sonrası Salıpazarı ilçesinde 2 köprü yıkıldı.

Özellikle yukarı köylerde etkili olan yağış sonrası derelerden taşan sular Ayvacık ve Salıpazarı ilçe merkezinde taşkınlara sebep oldu. İlçeler arasında en çok etkilen ise iki köprüsü yıkılan Salıpazarı oldu. İlçe merkezinde hayatın durma noktasına geldiğini kaydeden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, "Köylerde yağan yağmur ilçe merkezinde ev ve iş yerlerinde baskınlara neden oldu. Şimdilik köylerle irtibat sağlayamıyoruz, bu nedenle oralarda kaç köprünün yıkıldığını, can kaybının olup olmadığını henüz bilmiyoruz. İlçe merkezinde şuan için kayıp yada can kaybı söz konusu değil. Burada evlerden çok iş yerlerini su bastı. İl merkezinden ve yakın ilçelerden ekipler ilçe merkezinde koordineli bir şekilde can kaybı olmaması için çalışmalarına başladı. Asıl hasarı gün ağardığında hep beraber göreceğiz." dedi.

Ayrıca Salıpazarı ilçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, tarım arazileri su altında kaldı.

Etkili yağışın, Terme ilçesinin köylerinde de hayatı olumsuz etkilediği, etkisini sürdüren sağanağın tarım arazilerine zarar verdiği öğrenildi.

1 kişi hayatını kaybetti
Ayvacık ilçesi Çamalan köyünde kuvvetli sağanağın neden olduğu heyelanda toprak altında kalarak yıkılan evdeki kişilerden 1'i öldü, 2'si yaralandı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamalan köyü Karaağaç Mahallesi'nde heyelan sonucu yıkılan evde toprak altında kalan ancak yapılan çalışmayla yaralı kurtarılan 65 yaşlarındaki Mesut Zengin'in, kaldırıldığı Ayvacık Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Yıkılan evde bulunan ve toprak altından yaralı kurtarılan Ramazan Zengin ile Mahire Zengin'in ise hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.


KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    bilmem bu sefer chp kimi suçlayacak . ?. inançları olsa, bu afetin nerden geldiğini bilirlerdi.
    Cevapla
  • evren 11 yıl önce Şikayet Et
    ilkadım belediyesi önünde.. . bu gün iş dolayısıyla samsun'daydım . ilkadım belediyesinin önünde -sanırım önlem için bekletilen - kum torbalarını gördüm .. bu yorumu okuyan bir muhabir dikkate alırsa oradaki ironik durumu haber yapmasını isterim ..
    Cevapla
  • ferhat sar 11 yıl önce Şikayet Et
    meteoroloji uyarmıştı. meteoroloji samsun bölg. müd. uyarmıştı . tebrikler teşekkürler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?