Bedelliye başvuranlara 'iyi' haber

Anayasa Mahkemesi, bedelli ve dövizli askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren kanunun, başvuranların temel askerlik eğitiminden muaf tutulacaklarına ilişkin hükümlerini anayasaya aykırı bulmadı.

Bedelliye başvuranlara 'iyi' haber
Bedelliye başvuranlara 'iyi' haber
GİRİŞ 09.07.2012 23:37 GÜNCELLEME 10.07.2012 00:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP, 6252 sayılı ''Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''un, bedelli ve dövizli askerliğe hak kazananların, 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmalarına ilişkin hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Davayı esastan görüşen Anayasa Mahkemesi heyeti, düzenlemeyi anayasaya aykırı bulmayarak, iptal istemini reddetti.

Kanuna göre, 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla (bu tarih dahil) 30 yaşından gün alanlar, 30 bin TL karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacak ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutuluyor. İşçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ve sanat sahibi olarak yurt dışında oturma ve çalışma iznine sahip olanlar, en az 3 yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde çalışmış olmaları şartıyla 10 bin Avro ödeyerek, 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah.... bedelli askerliğre gitmek suç değildir bunu bir kere herkesin kabul etmesi lazım. burası özgür bir ülke isteyen 15 ay standart askerliğini yapar isteyen ve 30 yaşına gelmiş kişilerde gider bedelini ödeyip askerlikten muaf tutulurlar...! askerliği yapmak milletimize ve devletimize ne kadar yarar sağlıyorsa bedelli askerlikte o kadar yarar sağlıyor...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı