Srebrenitsa soykırımı Adana'da anıldı

Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüğü en büyük katliam olan Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler Adana'da törenle anıldı.

Srebrenitsa soykırımı Adana'da anıldı
Srebrenitsa soykırımı Adana'da anıldı
GİRİŞ 11.07.2012 23:13 GÜNCELLEME 11.07.2012 23:19

Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası 31 No'lu Adana Şubesi tarafından Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası 31 No'lu Adana Şubesi Başkanı Durmuş Bilal Akkuş, yaptığı konuşmada, Srebrenitsa'da 11 Temmuz 1996'da 8 bin 373 kişinin soykırıma uğradığını söyledi.

Srebrenitsa'da insanın insana yapamayacağı bir vahşetin yaşandığını belirten Akkuş, 11 Temmuz tarihinin sözün bittiği, hayasızlığın haddini aştığı ve güneşin buz tuttuğu zaman olduğunu dile getirdi.

Srebrenitsa'da toplu mezarlardan çıkarılıp DNA testi yapılan 519 kişinin bugün defnedildiğine değinen Akkuş, ''Bugün burada Bosna savaşı yıllarında Birleşmiş Milletler'in gözü önünde, hatta güvenli bölge ilan ettikleri bölgelerde Müslüman Boşnakların nasıl soykırıma tabii tutulduğunu hatırlayacağız'' diye konuştu.

Aradan 17 yıl geçmesine rağmen, hala toplu mezarlar bulunan Srebrenitsa'da yaşananların hatırlandığını vurgulayan Akkuş, ''Ölenlere rahmet, yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!