Prof. Büşra Ersanlı cezaevinden çıktı

İstanbul'daki ''KCK'' davasında tahliyesine karar verilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Prof. Büşra Ersanlı cezaevinden çıktı
Prof. Büşra Ersanlı cezaevinden çıktı
GİRİŞ 13.07.2012 22:30 GÜNCELLEME 14.07.2012 00:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı, "9 aydır bekliyorum bu davayı ve bildiğiniz gibi çok uzun bir iddianame. Mantığını anlayamadığımız, bizlere karşı çok fazla nefret biriktirmiş olan bir iddianameyle karşı karşıya kaldık" dedi.

KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Prof. Dr. Büşra Ersanlı, tahliye edildi. Saat 22.30 sıralarında cezaevinden çıkış yapan Ersanlı, burada ailesi, yakınları ve sevenleri tarafından karşılandı. Gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ersanlı, "Çok teşekkür ediyorum. 9 aydır bekliyorum bu davayı ve bildiğiniz gibi çok uzun bir iddianame. Mantığını anlayamadığımız, bizlere karşı çok fazla nefret biriktirmiş olan bir iddianameyle karşı karşıya kaldık. Onu çözümlemekte zorluk çektik. Bildiğiniz gibi bu davadan yargılanan insanların büyük bir bölümü BDP'li ve arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüm. Tabii ki kendimiz tahliye olduğumuz için sevindik ama arkadaşlarımız geri kaldı" diye konuştu.
Ersanlı, bir gazetecinin 'Mahkemede Kürtçe savunma krizi yaşandı bu konuda neler söyleyeceksiniz?' sorusuna, "Ana dilde eğitim ve ana dilde savunma da, çok umut ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye'de gerçekleşecek. Çünkü bu hem bireysel anlamda, hem kolektif anlamda en büyük güvenlik yolu. Ana dilde eğitim ve ana dilde rahatça kendini ifade etmek, o dili iyi öğrenmek, Türkiye'de en büyük güvenlik garantisidir" diye yanıt verdi.

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 140'ı tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada tahliyesine karar verilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıktı.

Duruşmalar nedeniyle tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Tutukevi'nden Silivri 8 No'lu Cezaevi'ne nakledilen Ersanlı'nın, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında aldığı tahliye kararının ardından çıkış işlemleri yaklaşık 6 saatte tamamlandı.

Cezaevine ait bir araçla 8 No'lu Cezaevi'nden yerleşkenin çıkışına getirilen Ersanlı, yakınları tarafından karşılandı.

Basın mensuplarının ısrarı üzerine bir açıklama yapan Ersanlı şunları söyledi:

''Bu davayı 9 aydır bekliyoruz. Bildiğiniz gibi çok uzun bir iddianame. Mantığını anlayamadığımız, bizlere çok fazla bir nefret biriktirmiş olan bir iddianameyle karşı karşıya kaldık. Onu çözümlemekte bayağı zorluk çektik. Bildiğiniz gibi bu davadan yargılanan insanların büyük bir çoğunluğu BDP'li. Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz. Tabii ki tahliye olduğumuz için sevindik ama arkadaşlarımız geride kaldı. Hepimizin durumu beş aşağı beş yukarı aynı.''

''Mahkemede Kürtçe savunma krizi yaşanıyor. Neler söyleyeceksiniz-'' şekilindeki soruya karşılık da Ersanlı, ''Ana dilde eğitim de, ana dilde savunma da çok umut ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye'de gerçekleşecek. Çünkü bu hem birey anlamında, hem kolektif anlamda en büyük güvenlik yolu. Ana dilde eğitim ve ana dilde kendini rahatça ifade etmek, o dili iyi öğrenmek, Türkiye'de en büyük güvenlik garantisi'' diye konuştu.

Tahliye gerekçesinde, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı Kanuna da yer verildiği hatırlatılarak, bu konuda söyleyecekleri sorulan Ersanlı, bunların teknik detaylar olduğunu, bu konuda bir şey söylemek istemediğini kaydetti.

Ersanlı, daha sonra yakınlarıyla birlikte yerleşkeden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    bomba ve molotofla çoluk çocuk ve masum insanların öldürülmesi mantığını anlayabiliyormusun? acaba.. kim kime nefret biriktirmiş, neye karşı? yahu birde prof olacaksın, kıvırtmak sana yakışıyormu?
    Cevapla
  • mehmet duran 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ne biçim yasabu yasalar varken terör bitmez. bu yasaalar varken terör hiç bitmez çünki böyle kişilere birde ünüversitelerde görev vermişler bunlar hep terörist yetiştiriyor vah benim mehmedime vah zavallı askerimzde dağda polisimizde şehirde haydut arıyor habluki bu terörisler ünüversitelerde böyle şahıslar tarafından yetiştirilip vatan evlatlarını katlediyorlar
    Cevapla
  • heybetli23 11 yıl önce Şikayet Et
    vaybe . vaybe senki mübarek bir insan ola bu şahıs medya gurubu toplanmış etrafına soruyor soruları yav siz kime hizmet ediyorsunuz baksana koministim diyor din düşmanıyım diyor barış demokratmış ulan vatan hayinleri barıştan konuşmak sizin neyinize sayin başbakanım demeden bunlar taşeron firması sizi gidi sizi
    Cevapla
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    bakın arkadaşları için üzülmüş kim o arkadaşlar kck lılar. eee çıkıp birileri be hocanın masum olduğuna inanıyorum deyin, 2 gün sonra hoca tahliye edilsin. mahlemeler hiiiç etki altına alınmadılar değil mi?
    Cevapla
  • salih mercan 11 yıl önce Şikayet Et
    yeter be yeterr!!!!. hala anlamıyorum biz bunlara niye bu kadar taviz veriyoruz türk vatandaşı türkçe konuşur kardeşim!!! beğenmiyorsan git nerde konuşuyorsan konuş eğitime kürtçe ona kürtçe bu nedir ya tayyip erdoğan iyi güzel hoşsun ama bu dönemdeki yanlışların çok oldu beaaa milleti kaosa sürüklüyorsunuz şu hale bak bırakın artık dağdakilerle uğraşmayı meclisde pkk bdp yle uğraşın bide bunlar çıktı herkes artık rahatça pkklıyım diyebiliyor mafettiniz türkiyeyi gerçi ak partiyede lafımız yok kötünü en iyisi o kılıçdaroğlu gibi bi şakrabanıda hiç düşenemiyorum gençlerin önünü açın da bu devleti gerçek türkler kalkındırsın!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar