Hakim ve savcılar dil eğitimi alacak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Eylül 2012 döneminde 20 hakim ve cumhuriyet savcısını dil eğitimi alması için yurtdışına gönderecek.

Hakim ve savcılar dil eğitimi alacak
Hakim ve savcılar dil eğitimi alacak
GİRİŞ 15.07.2012 10:54 GÜNCELLEME 15.07.2012 10:54

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin, 12 Temmuz 2012 tarih ve 1976 sayılı kararı ile başvuruda bulunanların sayısının belirlenen kontenjanın üzerinde olması nedeniyle kamu ve insan kaynaklarının daha etkin ve doğru kullanılması amacıyla KPDS-75, IELTS- 5.5 üzeri dil puanı almış olanların dil düzeylerinin belli bir seviyenin üzerinde olduğu kabul edildi. Bu seviyenin altındakiler arasından kadro durumu, ilgililerin kıdemi ve mesleki başarı durumları dikkate alınarak en yüksek puandan aşağı inilmek suretiyle gönderilecekler belirlendi.

Daha önce, Adalet Bakanlığı tarafından dil eğitimi amacıyla İstanbul'da bulunan çeşitli üniversitelerle yapılan protokol kapsamında eğitim görenler değerlendirme kapsamına alınmadı. Meslekte en az 1 yıl fiilen çalışmış olan hâkim ve savcılara öncelik verildi. İngilizce dışındaki diğer dillerden yeterli başvuru olmaması nedeniyle bu dillere ilişkin eğitimin daha sonraki dönemlerde planlanması kararlaştırıldı.

Adli ve idari yargı birimleri ile yüksek yargı organları arasında dengeli bir dağılım sağlanması amacıyla başvuranlar arasından 3'ü Yargıtay, 2'si Danıştay, 3'ü idari yargı, 12'si adli yargıdan olacak şekilde hâkim ve Cumhuriyet savcılarına bir yıl süreyle yurt dışında dil eğitimi almaları amacıyla izin verildi.

HSYK, talep olması halinde belirlenen seviyenin üzerinde dil puanı olan kişilerin insan kaynakları ve bütçe imkânlarının daha etkin kullanılması amacıyla yabancı dil seviyeleri gözetilerek daha kısa sürelerle dil eğitimi amacıyla yurt dışına gönderilmelerinin planlanacağını bildirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu