'Atabayler Grubu' davasında karar

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Atabeyler Grubu'' davasında 9 sanığın yargılandağı davada 9 sanıkla ilgili beraat kararı çıktı.

'Atabayler Grubu' davasında karar
'Atabayler Grubu' davasında karar
GİRİŞ 17.07.2012 18:36 GÜNCELLEME 17.07.2012 18:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Atabeyler Grubu'' davasında 9 sanığın ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçu için anlaşmak suretiyle TCK'nın 316. maddesine muhalefet etmek'' suçundan beraatına karar verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklardan Murat Eren, Yasin Yaman ve İsmail Binici ile sanık avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, savcılık makamının 30 Mayıs 2007'de verdiği esas hakkındaki görüşü tekrarladığını bildirdi.

Sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki savunmalarında, ''eski savunmalarını tekrarladıklarını'' bildirerek, beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, daha sonra kararı açıkladı.

Buna göre ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçu için anlaşmak suretiyle TCK'nın 316. maddesine muhalefet etmek suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle'' sanıklar Murat Eren, Erkut Taş, Yasin Yaman, Yakup Yayla, Yunis Akkaya, İsmail Binici, Mehmet Karatepe, Cemal Hasan Özdeş ve Mustafa Raşit Çavdar'ın bu suçtan beraatlarına karar verildi.

Sanıklardan Eren, ''izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 166 gün karşılığı adli para cezasına; Taş, Yaman ve Akkaya da aynı suçtan 2 yıl 6'şar ay hapis ve 4'er gün karşılığı adli para cezasına çarptırıldı.

Taş ve Akkaya, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet ettikleri gerekçesiyle 10'ar ay hapis ve 4'er gün karşılığı adli para cezasına mahkum edilirken, bu cezalara ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.

Sanık Yayla'nın, ''izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek'' suçunu işlediğine ilişkin yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatına karar verildi.

Sanık Suat Kiy hakkındaki kamu davasının ise 21 Nisan 2011'de ölmesi nedeniyle düşürülmesi kararlaştırıldı.

-Savcının 30 Mayıs 2007 tarihli görüşü-

Önceki duruşma savcısı Salim Demirci, 30 Mayıs 2007'de verdiği esas hakkındaki görüşte, sanıkların, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye kalkışmak amacıyla anlaşmak'' suçundan delil yetersizliğinden beraatlarına karar verilmesini istemişti.

Sanıklar Eren, Akkaya, Taş ve Yaman'ın, ''patlayıcı madde bulundurmak'' suçundan cezalandırılmasını talep eden savcı, Akkaya ve Taş'ın ayrıca ''ruhsatsız tabanca bulundurmak ve satmak'' suçundan hapsini istemişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • behlüldane 11 yıl önce Şikayet Et
    karagöz fasa,fiso bir yorum... deliller neyin nesi?evindeki patlayıcıların ne işi var?başbakınınn evinin krokileri evinde ne arıyor?..
    Cevapla
  • Yavuzhan Karagöz 11 yıl önce Şikayet Et
    istanbuldaki casusluk davasında milgem projesini baltaladılar. o davada milgem projesini geliştiren ekibi tutuklayıp sahte delillerle 1 yıldan fazladır hapiste tuttukları yetmezmiş gibi, birde casusluk, fahişe pazarlamak ve diğer suçlamaları da geri çektiler. 1 yıl. insanlar savcının geri çekeceği keyfi suçlamalar nedeniyle 1 yıldır hapisteler. şimdi hakimin geri adım atması da mümkün değil, çünkü tazminat söz konusu olacak. o nedenle birer uyduruk suç verilecek ve hapiste geçen süreler haklıymış gibi gösterilecek. daha bitmedi. aynı uyduruk gerekçelerle şimdi de 80 den fazla subayı terfi döneminde tutukladılar. çünkü yerlerine cemaatçe ele geçirilmiş subayların terfi etmesi gerekiyor. o nedenle onlar da en az 1 yıl hapiste tutulacaklar.
    Cevapla
  • ergün şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi devlet büyüğü . şu andaki yöneticiler devlet büyüğü falan değil halkın gözünde yalanla dolanla oy almış geçici faso fisolar
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    hadi yorumları görelim. ne oldu arkadaşlar yorumlarınız nerede allah'tan korkmadan devlet görevlilerini suikastle suçlayanlar yorumlarınızı görelim. görevleri devlet büyüklerini tehlike anında korumakla yükümlü olanları suçlayanlar nerede..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?