Yeni Akit Gazetesi'ne suç duyurusu

Pir Sultan Abdal Derneği, Sivas olayları ile ilgili Yeni Akit Gazetesi'nde haberi hazırlayan muhabir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Akit Gazetesi'ne suç duyurusu
Yeni Akit Gazetesi'ne suç duyurusu
GİRİŞ 27.07.2012 13:36 GÜNCELLEME 27.07.2012 13:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pir Sultan Abdal Derneği ve Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınları, ''19 yıllık yalan'' başlıklı haberinde ''yargıyı etkilemeye çalıştığı ve hakarette bulunduğu'' iddiasıyla Yeni Akit Gazetesi'nde haberi hazırlayan muhabir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi'ne gelen Avukatlar Şenal Sarıhan ve Cem Yılmaz, suç duyurusu dilekçesini, İstanbul-Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na verdi.

Dilekçede, 23 Temmuz 2012'de söz konusu gazetede yer alan haberde, ''Madımak Oteli'nde yanarak ve dumandan boğularak yaşamını yitirenlerin, kurşunlanarak öldürüldüğünün'' iddia edildiği ve buna ilişkin morgda çekilen fotoğrafların yayımlandığı kaydedildi.

Haberin ve fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı savunulan dilekçede, olayla ilgili otopsi raporlarında da oteldekilerin ''yanarak ve karbondioksit zehirlenmesi'' sonucu öldüklerinin belirtildiği ifade edildi.

Sivas olaylarına ilişkin halen devam eden davaların bulunduğu belirtilen dilekçede, sözkonusu haberi hazırlayan muhabirle ilgili ''yargı görevini yapanı etkileme'', ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'', ''yayın yolu ile hakaret'', ''kişinin hatırasına hakaret'' ve ''iftira'' suçlamalarında bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ragindaco 11 yıl önce Şikayet Et
    yeni akit ne yapmış ki. gerçek suçlular ortaya çıksın diyor. sizler gerçek suçluların bulunmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz. elinizden istismar oyuncağının alınacağından mı korkuyorsunuz? başbağlar katliamını ağzınıza almıyosunuz. sivas olaylarının yaşanmasında parmağı olanlar nedense akitin haberinden büyük rahatsızlık duyuyorlar.nedendir acaba?
    Cevapla
  • ahmet tugral 11 yıl önce Şikayet Et
    akit'e tebrikler. doğru bildiğini yazdı ve yazmaya devam ediyor. bugüne kadar atatürk'ü kullanarak zorbalığı kendine hak gören, insanları aşağılayan ve halkı yok sayan zihniyete karşı dik duruşunu hep korudu. şimdi akit'e adalet'i etkiliyor diyenlerin geçmişte adaleti, askeri de referans göstererek nasıl tehdit edip etklimeye çalıştıklarını unutmadık. çok önce olan şeyler değil bunlar, yakın zamanda oldu. herkes hatırlar eminim. çekinmeseler çekip birbirlerini vuracaklar, müslümanlar yaptı diyecekler. danıştay saldırısında kurguyu gördük. insanın aklına her şey geliyor. ama onlara devlet içindeki zorba güçleri hedef almaktansa(çünkü onların işlerine bayağı yaradılar) müslümanları hedef almak işlerine geliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası