Gönderilmeyen dekont evsiz bıraktı!

Bankalara çeşitli nedenlerden dolayı para yatırıyor ve dekontlarını alıyoruz. Peki dekontlar ne kadar garantili? Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde yaşanan bir trajikomik olay bu sorunun cevabını açıkça veriyor.

Gönderilmeyen dekont evsiz bıraktı!
Gönderilmeyen dekont evsiz bıraktı!
GİRİŞ 30.07.2012 17:05 GÜNCELLEME 30.07.2012 17:05

Yıl 2010... Şuhut ilçesinde yaşayan Neslihan Top, yıllardır özenerek biriktirdiği 6 bin TL parasını Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Şuhut Şubesine yatırarak TOKİ'den ev sahibi olmak istedi. Parayı bankaya yatırdıktan sonra dekontunu alarak gönül rahatlığı ile evine giden Neslihan Top, TOKİ'nin iki yıl sonra bitireceği evlerin kura çekilişinin olacağı günü beklemeye başladı.

Aradan 2 yıl geçti... Neslihan Top, çocuklarını ve belgelerini alarak çekilişin olacağı yere gitti. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 106 dairenin kurası çekilme başlandı. Kurada 85 kişi evlerine yerleşti, kalan 21 daireyi ise TOKİ fazladan yapmıştı.

Kurada ismi okunanlar arasında yıllardır parasını özenerek biriktiren ve biriktirdiği 6 bin TL'sini T.C. Ziraat Bankası Şuhut Şubesine yatırıp dekontunu alan Neslihan Top yoktu. Bu durum üzerine şaşkına dönen Neslihan Top, kura çekimine gelen TOKİ yetkililerine belgelerini de gösterip adının okunmadığını ifade etti.

"BANKA DEKONTLARINA NE KADAR GÜVENİLİR?"

Bu süreden sonrasını 03Haber ekipleri Neslihan Top'tan dinledi. Top şunları söyledi; "kura çekimlerinde ev çıkmama gibi bir şansınız yok çünkü kişiye ve yatırılan paraya göre kuradan ev çıkıyor. Ben tansiyon hastasıyım, dün 3 saat kura çekilen yerde bekledim. Kura çekimi bitti, TOKİ yetkililerine ismimin olmadığını ifade ettim. Yetkililer bana paranın yatmadığını söyledikleri anda ben yanımda götürdüğüm dekontları yetkililere gösterdim. Daha sonra oğlumla birlikte kura çekilen yerden ayrıldık, ziraat bankasına, belediyeye gittik ve sıkıntının nedenini araştırdık. Öğrendik ki gişe görevlisi 2010 yılında bu parayı yanlış işlemden dolayı yatırmadığını öğrendik. Şimdi biz parayı yatırdık, dekontu elimize aldık ama sonuç yok. Bu konunun muhatabı kim? Kimle görüşeceğiz?"

Tekrar Ziraat Bankası Şuhut Şubesine giden Neslihan Top ve ailesi gişe görevlisinin hatalı olduğunu ispatladı ve başka bir trajikomik olay yaşandı.

"SUÇLARINI KABUL ETTİLER"

Olay içinde olay yaşayan Neslihan Top en son yaşanan olayı da anlattı; "biz bankaya gittikten sonra yetkililer hem bize, hem Belediyeye, hem de TOKİ yetkililerine özür maiyetinde bir yazı yazdı. Yazıda aynen şöyle yazıyordu; 'Neslihan TOP'a ait şubemizdeki vadeli hesaptan 28.10.2010 tarihinde 6.000.-TL TOKİ için vadesiz hesabına aktarılmış olup yatırılan miktar için Neslihan TOP'a dekont verilmiştir. Neslihan TOP'a verilen dekontlar Şuhut Belediyesine yanlışlıkla verildiğinden Neslihan Top'un yatırmış oldu 6.000.-TL hesabında beklemektedir' yazıyor. Burada hata yaptıklarını resmen belirtiyorlar. Bu arada Gerek Şuhut Belediyesine, gerek TOKİ Yetkililerine teşekkür ediyorum, bizi devamlı aradılar ve mağduriyetimizin girileceğini ifade ettiler. Olayın başından beri yapılan hatanın muhatabı Banka olmasına rağmen, bizi arayıp özür bile dilemedi ki TOKİ yetkilileri bizimle devamlı irtibat halindeydi ve duyarsız kalmadı."

Yaşanan bu trajikomik olaylardan dolayı sıkıntılar yaşayan Neslihan Top ve ailesine banka görevlileri, yazdıkları özür maiyetindeki yazının TOKİ ve Şuhut Belediyesine gönderecekleri nüshaları da hiçbirşey yokmuş gibi verdiler.

Olayın içinde olay yaşanırken, Ziraat Bankası Şuhut Şubesinin gişe personelinden tüm ilçe halkı şikâyetçi. Aylıklarını almaya gelen yaşlı vatandaşları azarlarcasına konuştuklarını ve bankadan kovduklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bu olaylarla ilgili gerekli işlemleri yapmaları gerektiğini belirttiler. (03Haber)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti