'İşgüzar' müdürün ataması durduruldu

Polisleri sıraya dizerek milletvekili oğluna teşhis ettirmesiyle gündeme gelen Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Marangoz'un ataması askıya alındı.

'İşgüzar'  müdürün ataması durduruldu
'İşgüzar' müdürün ataması durduruldu
GİRİŞ 30.07.2012 20:52 GÜNCELLEME 31.07.2012 08:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun polisleri teşhis etmesinde yardımcı olan Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Marangoz'un ataması askıya alındı.

Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Hatay'ın Dörtyol İlçesinde 29 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen olay ile ilgili olarak "Teşhis Sonucuna Terfi" başlığı altında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü'nün terfi ettirildiğine dair haberlere yer verildiği ifade edildi. Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hatay Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 132883 sicil sayılı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz'un durumu, bulunduğu rütbede devam eden veya sonuçlanan adli veya idari herhangi bir soruşturması bulunmadığından mevzuat hükümleri ile kıdem ve liyakat hususları bir bütün olarak değerlendirilerek, Yüksek Değerlendirme Kurulunun 12 Mayıs 2012 tarihindeki toplantısında görüşülmüştür.
2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Mustafa Marangoz'un 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca ilçelerde görevlendirilmesi hukuken mümkün olamayacağından 18.07.2012 tarihinde rütbesine uygun olarak Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcılığına tayin edilmiştir.

Yapılan tayin sırasında, kamuoyuna yansıyan ve izah ve kabul edilemez görüntülerin olduğu henüz bilinmemektedir. Bilindiği gibi, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürünün teşhis işlemini ilgili mevzuata uygun olarak yapıp yapmadığı hususu ile ilgili olarak Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır.

Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 29.07.2012 tarihinde yapılan açıklamaya göre konunun tüm yönleriyle araştırılması için 2 Polis Başmüfettişi görevlendirildiği anlaşıldığından soruşturma Polis Başmüfettişlerine devredilecek olup, Polis Başmüfettişlerinin hazırlayacakları raporlardaki öneriler çerçevesinde ilgilinin durumu gözden geçirilecektir. Bu nedenle, Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na yapılmış olan ataması Müfettişlerin raporu tamamlanıncaya kadar askıya alınmıştır."

 

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 13
  • SERKAN KESKİN 11 yıl önce Şikayet Et
    insan ol..... iyi bir lider ilk önce kendi emri altındaki inssanları düşünmeli..bundan lider de olmaz yalaka terfisi değil rütbesi sökülürse daha makbule geçer...babanın vekilliği düştüğü zman nereye kacacasın acaba cok merek ediyorum
    Cevapla
  • selman narman 11 yıl önce Şikayet Et
    ak partiye yüklenen bıre cahiller. o polisleri oraya ak partimi dizdi, resimleri ak partimi çekti, bu görüntüleri basına ak parti mi servis etti,, bu tartışmaların yaşanması için böyle bir soytarılık tertiplenmiş adeta, bu oyunun içinde teşhisin bu şekilde yapılmasını istediyse savcısı vardır emniyet müdürü vardır, resimleri çeken ve basına servis edeni vardır vs.vs.
    Cevapla
  • Muhammed Fadlallah 11 yıl önce Şikayet Et
    haber gündemden düşene kadar askıya alınmıştır. gündemden düşünce yeniden aynı göreve gelecektir elbet. zaten hak etmiş, saygı sınırını aşan emniyet görevlilerine hadlerini (!) bildirerek üstlerine bağlılığını ispatlamıştır. elbette er ya da geç terfi ettirilecektir başka bir durum söz konusu olamaz. vali böyle istediğini yaptırabileceği emniyet müdürlerini bulmuşken kaçırır mı.
    Cevapla
  • MECUL05 11 yıl önce Şikayet Et
    sıra miletin *vekilinde* . bu milletin vekilleri biz seçiyoruz daha sonra bize hava atıyorlar, ne biçim memleket , her makam mevki miletin efendisi olma peşinde malesef... ak partiye sesleniyorum artık milletin efendiliği gelsin... başardınız ama yetersiz..
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    iste kilif ama cok gec buldunuz yalani. akp ye yakisir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?