Mektubunda Erdoğan'dan ne istedi?

Dün Sakarya'nın Akyazı mevkiinde gerçekleşen kaza sonrası hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Erdoğan'a mektup yazıp bir talepte bulunmuş...

Mektubunda Erdoğan'dan ne istedi?
Mektubunda Erdoğan'dan ne istedi?
GİRİŞ 02.08.2012 15:29 GÜNCELLEME 02.08.2012 16:51
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

TEM Otoyolu İstanbul istikametine seyir halindeki Adnan Selçuk'un kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarparak devrilmiş, Atatürk 'ün manevi kızı Ülkü Adatepe çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayarak hayatını kaybetmiş, eşi Emin Öke Adatepe ve sürücü yaralanmıştı.

O ARABAYI ÇOK İSTEMİŞTİ

Türkiye'de "manevi çocuk" kavramını kulaklara aşina eden ise Ülkü Adatepe'ydi. Her şeyden önce Atatürk 'ü görmüştü. Bu bile kendisine itibar gösterilmesi için yeterliydi. Atatürk tarafından diğer manevi çocukları gibi "fazla göz önünde olmaması" ve "siyasete girmemesi" yönünde uyarılmıştı.

Kendi deyimiyle 60 yaşına kadar bu sözü tuttu. " Atatürk 'ün Türkiye 'ye emanetiydi" ve bu emanete sahip çıkılmadığı için konuşma kararı almıştı. Altı yıl önce CHP tarafından kendisine verilen maaşın yetersiz olduğunu söylemesi daha çok tartışıldı.

Davetlere gittiği için şık giyinmesi gerektiğini söyleyerek 5000 liralık maaşının gözden geçirilmesini isteyen Adatepe, kendisine araba tahsis edilmesi talebinde bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan 'a konu hakkında bir mektup yazıp yardımını istedi. Konu Meclis gündemine bile taşındı.

AKP'YE MEKTUP YAZMIŞTI

Erdoğan, 31 Ocak 2006'da partisinin grup toplantısında CHP 'nin Atatürk 'ün vasiyetini yerine getirmediğini, İş Bankası'ndan elde ettiği nemadan Türk Dil ve Türk Tarih kurumlarına pay aktarmadığını söylemişti. Erdoğan, evlatlık diye bahsettiği Adatepe'nin mektubuna da değinip şöyle demişti: " CHP bu iki kuruma mahkeme kararlarına rağmen ödeme yapmamakta ısrarlıdır. Şu anda vasiyetin içerisinde yer alanlardan Ülkü Adatepe bize mektup yazdı. Niye biliyor musunuz? CHP 'den aldığı olumsuz cevap nedeniyle. Bu, Atatürk 'ün vasiyetinin nasıl yerine getirildiğinin belgesidir."

Adatepe mektubu doğrularken, "Yabancı misyonlardaki davetlere giriş çıkışta, kötü hava koşullarında bizi vasıta aramaktan kurtaracak ve sağ salim eve ulaştıracak bir otomobil ve koruma görevlisi istemiştim. Atatürk ilkelerini anlattığım için tehdit alıyorum. Atatürk 'ün kızı bir kör kurşuna hedef olsa, sorumluluğunu kim taşıyacak?" demişti.(

 

YORUMLAR 16
  • toprak48 11 yıl önce Şikayet Et
    chp nin malı diye birşey yok.. hind müslümanlarının gasp edilen parasından mı maaş istiyorlar, islâm vakıflarının talan edilen satılan mallarından mı maaş istiyorlar. müslüman helâl eder mi? bu hesap sorulur elbet
    Cevapla
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    seyid 10 başı nın kızının nasıl geçindiğini nasıl yaşadığını biliyor musunuz?. internette br araştırın. bizim ibr seyyit on başımız var. allah uzun ömürler versin kızı yanılmıyorsam hala yaşıyor. çanakkale'de olması lazım. internette bir araştırın. bununla birlikte yine de merhumenin arkasından vay maaşı şöyleymiş gibi yorum yapmanın haksız olduğunu düşünüyorum. çünkü atatürk'ün kızı kendisi atatürk'ün mirasçısı. chp'nin meseleye vakıf olması gerekirdi. atatürk'ün mirasçısı burada haklıdır. chp'de olur olmaz insanların altından şoförüyle arabası var. bu hanımefendi'nin neden yok? neden olmadı? kendisi sıradan bir insan değil ki. ingiltere'ye bakın. kraliçe elizabeth'i naısl el üstünde tutuyorlar. bu insanlar bu ülkenin birer değeridir. yazıkları olsun sahip çıkamadık.
    Cevapla
  • Gökhan SERT 11 yıl önce Şikayet Et
    5000 tl yetmemiş mi?. hayret ettim doğrusu...
    Cevapla
  • bülent ata 2 yıl önce Şikayet Et
    bana 15000 yetmedi 5000 nasıl yetsin
    Cevapla
  • sami tümer 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi okuyun. maaş devlet tarafından değil chp tarafından veriliyor hemde atatürkün chp ye miras bıraktığı paradan. bunun hesabını utanmaz chp vermesi lazım yarın cenazesine tam kadro katılıp birde slogan atarlar.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 11 yıl önce Şikayet Et
    selanik'li vasfiye hanım'ın evladı ülkü... vasiyetname, madde 2: "her seneki gibi nemadan, nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, makbule'ye ayda 1000, afet'e 800, sabiha gökçen'e 600, ülkü'ye 200 lira ve rukiye ile nebile'ye şimdiki yüzer lira verilecektir." şimdi merak ediyorum, makbule'ye 1000 deniliyorsa, bugün yaşasa 25.000 tl mi verilecekti? bence ülkü'ye vasiyet edilen 200 tl, bugünkü 5000 tl'den de az idi.. ama göz doymaz tabi ayrı mesele..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!