Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde değişiklik

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde değişiklik
Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde değişiklik
GİRİŞ 03.08.2012 09:24 GÜNCELLEME 03.08.2012 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Buna göre, uzman erbaş olarak alınanların terfi, sözleşme uzatması, feshi, ilişik kesme ve özlük haklarına ilişkin işlemleri, bağlı oldukları Sahil Güvenlik Ana Ast komutanları, tugay, bağımsız tugay, tümen, jandarma bölge (ve eşidi) komutanları, eşidi eğitim merkezi komutanlıkları ve kurum amirlerince; kolordu ve ordu (ve eşidi) doğrudan bağlı birlikleri ile eşidi kurum amirliklerinde kurmay başkanlarınca; kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na doğrudan bağlı birliklerinde personel başkanlarınca veya yetki verilen komutanlıklarca; Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahında ise Sahil Güvenlik Kurmay Başkanınca yapılacak.

İşlemleri tamamlanan uzman erbaşların sözleşmelerinin uzatılması, bağlı oldukları komutanlıklarca tasdik edilerek, ilgili kuvvet komutanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilecek.

Sözleşmelerinin uzatılması tasdik edilenler, yeni bir taahhütname imzalayarak görevlerine devam edecek. Uzman çavuş ve uzman onbaşıların sözleşmeleri 45 yaşına girdikleri yıla kadar uzatılabilecek.

AA

YORUMLAR 1
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    uzmanlar. aslında gereksiz bir yapı. askerin başına bela. astsubayla asker arasına sıkıştırılmış çoğu cahil adamlar. astsubay olacak kalitede olanlarıda var onlarda olabilirse, yapılırlarsa. adamlar komutan bile değiller. jandarma uzman, piyade başçavuş kadar maaş alıyor. püsküllü silah kılıfları felan dersinki hepsi 10 ar tane terörist vurmuş. 3000 tane it ile başa çıkamayan bir ordumuzda paso uzman olsa ne olur. uzman asker uzmanlı değil yanlış anlaşılmasın. amele başı olarak adamları alıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi