Şemdinli'de 60 PKK'lı öldürüldü

Şemdinli’de operasyonlar yoğun olarak sürerken Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın önceki gün yapatığı “Gerekli açıklamalar güvenlik birimlerince yapılacak” sözlerinin ardından dün TSK’dan açıklama yapılmaması dikkat çekti

Şemdinli'de 60 PKK'lı öldürüldü
Şemdinli'de 60 PKK'lı öldürüldü
GİRİŞ 04.08.2012 07:50 GÜNCELLEME 04.08.2012 07:50
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Bölgede 60’ın üzerinde PKK’lının etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. İlçenin üzerinden dün 09.00 sıralarında savaş uçakları alçaktan uçuş yaptı. Yüksekova yönünden gelen uçaklar Şemdinli semalarından geçerek operasyonların yoğun olarak sürdüğü Rüzgarlı, Yiğitler ve Bağlar köyleri ve mezraları üzerinden Kuzey Irak’a yöneldi.

Goman Dağı da top atışına tutuldu. Sahur vakti, Şemdinli İlçe merkezindeki askeri birliklerde konuşlu olan topçu bataryalarından Goman Dağı ateş altına alındı. Top atışları sabaha kadar sürdü. NTV’nin haberinde bölgede 60’ın üzerinde PKK’lının etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. DHA, dün  Hakkari’den yola çıkan zırhlı kirpi tipi 30 araca Gençlik Köprüsü mevkiinde mayınlı tuzak kurulduğunu bildirdi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Bu saldırının ardından bölgeye sevk edilen özel harekat timlerine yönelik de ikinci bir saldırı düzenlendi. Polis araçlarının geçişi esnasında yola döşenen patlayıcı uzaktan kumandalı düzenekle patlatıldı. Patlamada zırhlı araçlarda bulunan 2 polis yaralandı. Operasyondaki polislere de uzaktan taciz ateşi açıldı. Bölgede  geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Köylüler: Çatışma hâlâ sürüyor
Şemdinli’de devam eden operasyonlar nedeniyle köylerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, iftar saatinde çatışmaların halen devam ettiğini söyledi. Şemdinli’ye bağlı Günyazı köyüne bağlı Yiğitler mezrasından akrabalarının yanına sığınan İbrahim Kaplan, yolların kapalı olduğunu köylerine gönderilmediklerini belirterek “Çatışmalar hala sürüyor” dedi.    

Bir evde 24 kişiyiz

Kaplan, Milliyet’e iftar saatinde yaptığı açıklamada “Mezramızda 30-35 haneydik. Çatışma çıkınca çocuklarımızı da alıp Şemdinli’ye geldik. Çatışma yaşanmayan başka köylere de sığınanlar da oldu. Benim ailem 15 kişi burada kardeşimin evi vardı yanına sığındım. Evde şu an 24 kişi kalıyoruz. Kaplan, Kaymakamlığın köylerinden çıkan ailelere kişi sayısına göre para dağıtıldığını belirterek “200 alan var 300 alan var bize 900 lira verdiler. Köyümüze dönemiyoruz. Yollar kapalı göndermiyorlar. Çatışmalar şu an sürüyor, buradan izliyoruz. Dağlar yanıyor ortalık toz duman” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte Şemdinli’deki akrabalarının yanına sığınan Safiye Kaplan da “Biz 9 kişiyiz. 13 gün önce çatışma çıkınca çocukların elinden tutup geldik. Akrabalarımız da kalabalıktı. 20-25 kişi bir evde kalıyoruz. Belediye erzak yardımı yaptı. Kaymakamlık para dağıttı. Bize 200 verdiler. Daha sonra gelen olmadı. Köyde hayvanlarımız aç kaldı. Dönemiyoruz. Dönsek nereye PKK var, çatışma var.  biz barış istiyoruz” dedi.

MİLLİYET

YORUMLAR 50
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın editör neden diğer yorumlarımı da onaylamıyorsunuz?. sizden diğer yorumlarımı da onaylamanızı onaylamadıklarınızın da nedenini email ime posta atmanızı rica ederim.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    allah ıslah etsin. kürt olsaymış türklere güvenmezmiş,çünkü türkler çok kötülermiş, kürtlere neler yapmışlar neler... türk olsaydım demiyormuş, çünkü türklerin çoğu zaten malummuş. allah allah, allah allah. türklerin çoğunun neyi malummuş? ya da türkler malum da kürtler namalum mu? nedir bu kürt(çü)sevicilik, nedir bu yaranma telaşı, nedir bu türk rahatsızlığı? kürtlerle akrabalık,hısımlık ve kan bağın mı var ki işi neredeyse aşiret fanatizmine kadar getirdin?senin kadar ileri zekalı olmasak da satır aralarını okuyacak kadar zekamız çok şükür var. kürtçü vahşetin ve kürtçü istilanın bu noktaya ulaşmasında türkiyeli sözde müslüman,islamcı,sosyalist eskisi demokrasi tüccarlarının çok büyük payları oldu. başta altan kardeşler başta olmak üzere bilumum demokrasi tüccarları, özgürlük baronları uzun yıllar ve aylar boyunca hükümete kılavuzluk yaptıklarından, hükümetin burnu b.ktan kurtulmadı.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaa. sen nereden bizim vicdanımız oluyormuşsun? sana bizim vicdanımız olmanı kim söyledi? kimden izin aldın da vicdanımız olmaya soyundun? bir çocuk(terör) olmuş da canımızı yakacakmış da, tövbe etmemişiz de... canımız yanarsa yanar, 1071'den beri zaten yanmıyor mu,bundan sonra da yanmayacak mı? canımız yanarsa biz de canımızı yakanların canlarını vakti zamanı gelince çok fena yakarız, tarih bunun sayısız örnekleriyle doludur. bizi canımızı yakmakla korkutarak hiç kimse teslim alamaz. vicdan denen şeyi de türklere yaratık ve güvenilmez insan diyen vicdansız yaratıklardan öğrenecek değiliz.
    Cevapla
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bodur............cümlelerinde demogoji yapıyorsun. sen ve metin yazar. karşılıklı ayrımcılığı destekliyorsunuz. bunu görmüyorum sanma. tabi ki allah'a havale ediyorum. rabbim ne yapacağını çok iyi bilir.
    Cevapla
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk ile tarihinde ilk kez cephe savaşı yapılıyor dikkat ediniz.. bölücülüğün geldiği nokta işte bu, kendi ülkenizde bölücülerle cephe savaşı yapıyorsunuz. gelin düz ovada siaset yapın diyenlerin eseridir bu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!