Kabe imamından Suriye'ye özel dua

Cumartesi günü teravih namazının ardından, Kabe İmamı Şeyh Mahir el-Muaykali kıldırdığı vitir namazında başta Suriye'deki Müslümanlar olmak üzere zulüm altındaki Müslümanlar için dua etti.

GİRİŞ 05.08.2012 10:39 GÜNCELLEME 06.08.2012 16:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kabe'de Cumartesi akşamı eller Suriye için açıldı. Binlerce Müslüman, Kabe İmamı Şeyh Mahir el-Muaykali'nin Suriye'de akan kanın durması için yaptığı kunut duasına gözyaşları içinde amin dedi.

Muaykali, ''Allah'ım bizler seni, meleklerini, yerde ve gökteki tüm varlıkları şahit tutuyoruz ki tek İlah sensin, senden başka İlah yok, Muhammed senin kulun ve resulündür'' diyerek duasına başladı.

Muaykali'nin her duasına tek tek amin diyen Kabe'deki Müslümanların duygulu anları ekranlara yansıdı.

''Tüm dünya Müslümanlarının sıkıntılarını gider'' diye Allah'a yakaran Mauykali, ''Ey bizi işiten, gizlediklerimizi ve açık ettiklerimizi bilen Rabbim, ey sonsuz merhamet ve cömertliğe sahip olan Allahım sen Burma'daki, Filistin'deki Suriye'deki zulüm gören Müslümanların durumunu düzelt, sen en merhametli olansın. Allahım onların sıkıntılarını gider, akan kanlarını durdur, hastalarına şifa ver, fakirlerini zenginleştir, ölülerine rahmet et, işlerine sahip çık.

Onları sağlarından, sollarından, üstlerinden ve altlarından gelebilecek şerre karşı koru. Allahım gasıp Yahudileri, zalimleri, azgınları sana şikayet ediyorum. Onların birliğini boz, gücünü zayıflat. Allahım bizleri duaları kabul olanlardan eyle'' diye dua etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Gül Dere 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah kıymetli Mahir Hocanın bütün hayırlı dualarını İnşaallah tez günde kabul eylesin.Allah uzun ve hayırlı ömür versin.Yüce Allah bu muhteşem hocayı ve biz müslümanları cennet ehli kullarından eylesin.Allah müslüman düşmanlarını rezil ve perişan eylesin .
    Cevapla
  • metin yaman 11 yıl önce Şikayet Et
    bana itiraz eden yorumcuların bilgi kaynakları. 1-suudi arabistan'a sebze ve meyve nakliyatı yapan tır veya kamyon şoförleri 2- suudi arabistan'a kafile başkanı veya din görevlisi olarak giden ancak doğru dürüst tek bir cümle arapça cümle kuramayan müftü veya hocalar 3- türkçeden başka hiç bir dili bilmeyen hacı ve umrecilerin oradaki inşaat işçilerinden duyduğu askerlikteki yalanlar gibi palavralar. ben arabistan imamlarını bildim bileli her zaman israil ve diğer kafir ülkeler aleyhinde dua ederler, ancak bunlardan tek bir tanesinin içeri alındığını duymadım şahit olmadan duyan varsa sadece ismini söylesin yeter biz de öğrenmiş oluruz. çok merak edeniniz varsa canlı olarak teravihten sonra kılınan vitir namazında yapılan konut duasını dinlesin imamın kime dua ettiğini görür.
    Cevapla
  • sümeyye 11 yıl önce Şikayet Et
    metin. bilip bilmeden konuşanın kim olduğu belli oluyo, geçtiğimiz senelerde kabe imamını amerika ve diğer zalim devletler aleyhine dua etti diye apar topar tutuklatan arabistan devleti değil mi, bir arkadaşımız bu imamın hala hapiste olduğunu da yazmış, sen biliyor musun bunları, bu imamları da tutuklatmasın demek istedim
    Cevapla
  • süleyman ÇAKIR 11 yıl önce Şikayet Et
    kabede .... yapılan dualar geri çevrilmez denir. ancak kabede 100 yıldır islam alemi için dua ediliyor, enteresandır ki durum daha da kötüye gidiyor. bu da gösteriyor ki dualar kesinlikle kabul edilmiyor, zira unutualan bir şey var ki, o da yaptığın duanın parelelinde amel etmek ve istikametini buna göre düzenlemek. bizim halimiz, istanbuldan ankaraya gitmeye niyet eden birisinin izmire bilet almasına benziyor...islam alemi için dua ediyoruz, ancak islam aleminin düşmanlarıyla dost oluyor, iç ve dış siyasetimizi buna göre düzenliyoruz. böyle dua edilmez, böyle dua kabul de edilmez...
    Cevapla
  • omur omur 11 yıl önce Şikayet Et
    her akşam bu şekilde dua ediliyor. haberi hazırlayan eleman kabe'den canlı izleyebileceği teravih namazını ya ilk defa izledei, ya da ilkdefa vitr duasına yetişti... komik... çünkü her akşam suriye, filistin, burma ve diğer müslümanlara özellikle dua ediliyor, imam sudeys ve mahir vitr kıldırdıklarından onlara denk geliyor. haberi hazırlayan 2 dakika da haber hazırlamış... biraz daha çalışmalı... kolay haber:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu