Çukurca saldırısının silahları Esed'den!

Suriye lideri Beşar Esad'ın, "Silah desteği verin" talimatını yerine getiren Suriye Gizli Servisi El Muhaberat'ın 70 roketatar ile uçaksavarı PKK'ya geçen hafta teslim ettiği ortaya çıktı.

Çukurca saldırısının silahları Esed'den!
Çukurca saldırısının silahları Esed'den!
GİRİŞ 06.08.2012 03:24 GÜNCELLEME 06.08.2012 11:14
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Suriye lideri Beşar Esad'ın, "Silah desteği verin" talimatını yerine getiren Suriye Gizli Servisi El Muhaberat'ın 70 roketatar ile uçaksavarı PKK'ya geçen hafta teslim ettiği ortaya çıktı. Terör örgütü, Suriye'nin RPG-7 roketatarları ile önceki gece Çukurca bölgesindeki 3 karakola saldırıp, 6 asker ile 2 korucuyu şehit etti.

Saldırıyı Kazan kırsalı ile Metine kampından gelen ve aralarında Suriyeliler'in de olduğu teröristleri yaptığı belirtildi. Bütün dünyanın gözlerinin çevrildiği, büyük bir iç karışıklık yaşayan Suriye'nin son dönemde terör örgütü PKK'ya verdiği silah desteğine ilişkin iddialar kanıtlandı. Güvenlik kaynakları, Beşar Esad yönetiminin, Suriye'nin kuzeyini PKK'nın kontrolündeki PYD'ye terk etmesinin ardından, PKK'ya silah desteğini de belirledi. Esad'ın, istihbarat örgütü El Muhaberat'a, "PKK'ya silah desteği verin" talimatının geçen hafta yerine getirildiği ve terör örgütü timlerine toplam 70 adet RPG -7 roketatar ile uçaksavarın teslim edildiği öğrenildi. PKK ile El Muhaberat arasındaki koordinasyonu ise bir süre önce HPG'nin askeri kanat sorumluluğunu, kendisi gibi Suriyeli Bahoz Erdal'dan devralan Sofi Nurettin kod isimli Halaf El Muhammed'in sağladığı belirlendi.

ÇUKURCA'DA SURİYE SİLAHLARI

Güvenlik kaynakları, Esad'ın verdiği ağır silahların önceki gece Çukurca'da gerçekleştirilen ve 6 asker ile 2 korucunun şehit verildiği saldırıda kullanıldığını kaydetti. Saldırılarda El Muhaberat'ın teslim ettiği RPG-7 roketatarların kullanıldığı ifade edildi. Terör örgütünün, Ayn Al Arap ve Afrin bölgelerinde silah depoları oluşturduğu gelen bilgiler arasında. En son istihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre, Esad net ifadelerle Suriye'nin kuzeyini PKK'ya bıraktığını söyledi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 40
  • ALİ ÜNLÜER 11 yıl önce Şikayet Et
    aslında kısasa kısas yapılması lazım. onlar ne yapıyorsa nasıl yapıyorsa, türkiye'ninde öyle yapması gerekir. artık gerçek özel timler oluşturulmalı, anti terör timleri salınmalıdır. asala nasıl yok edildiyse pkk da öyle yok edilmelidir, gerektiğinde kaynağına kadar inilmelidir.bu düzenli ordu ile olacak iş değildir.
    Cevapla
  • Cem Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    turkiye nato yu zorlamalidir.. turkiye nato yu mevcut durumu tehdit olarak gorup onceden goreve cagirmalidir, suriyenin pkk yi kullanmasi, dolayli yoldan tehdittir, nato buyuk ihtimal ile bunu biliyor ve goz yumuyordur. turkiyeyi zorluyorlar. turkiye bu konuda cok farkli dusuncelerde konuyu dusunmeli ve strateji planlari gelistirmeli ve natoyu bu konuda zorlamalidir, goreceksinizki nato nun iki yuzlulugu rtaya cikacaktir, amerika dis isleri bakanligini turkiyeye gelmesi bile bir nabiz yoklama olarak degerlendirilmelidir. ote yandan nato o bolgeye yerlesirse, uzun yillar o bolgeyi kontrol eder ve hic cikmak istemez,( bu sorun da kolay kolay cozulemez) bu da turkiyenin aleyhinde olabilir, turkiyemizde cok akilli ve bilgili insanlar vardir. turkiye topraklarimizda mayinli bolgelerde bu riskler var iken mutlaka uygun olabilecek bolgelerde random petrol aramalari yapmasi gerekir? bu aramaya bagli olarak bolgedeki siyasal degisimler ve ab ve abd gibi ulkelerin tutumlari da gozlemlenmelidir.
    Cevapla
  • Darbeleredurdeme 11 yıl önce Şikayet Et
    bu son saldırılardan önce silahlar 1984 ağustos saldırısından beri alaska,izlanda ve grönlanddan geliyordu. sadece dünkü saldırıda suriyeden geldi ve beşar esad a bunu ödetmeliyiz.o nedenle hemen savaş açıp tüm ordumuzu son neferine kadar ve tüm emniyet mensuplarınıda sivil memurlarına kadar suriye sürüp taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmamamız gerek.insan komşusuna böyle puştluk yapar mı ? bugüne kadar pkk ya tek tane 7,65 mermisi vermeyen esad ne oldu da dün aniden fikir değiştirip silahları verdi.yoksa 30 yıldır bize saldırıda kullanılan silahları alaska,izlanda ve grönland denen şerefsiz ülkeler verdiğini tüm dünya biliyor ama işte çok uzak olduklarından elimizden bişi gelmiyordu.uzaklığın gözü kör olsun. yahu gidin akşam akşam insanın asabını bozmayın,hangi geri zekalı hıyarağaları yapıyor bu haberleri,insanı mübarek iftar vakti günaha sokmayın. yani yalakalığın,yavşaklığın,şerefsizliğin bu kadarınada pes doğrusu.ben neye kime kızıyorumki yahudi dönmesinden münafıktan bu kadar adam olur işte.
    Cevapla
  • gümüşhanevi 11 yıl önce Şikayet Et
    cevabı basit sualler 2. 3.pkk ve yayın organlarına destek veren belçika, fransa, danimarka gibi ülkelere karşı devletin tavrı nasıl? 4.şu anda suriye'deki hükümete açık açık düşmanız.düşmanımızın bize gül atması beklenir mi? 5.neden 8 ve üzeri şehit verilen saldırılarda hükümet yetkilileri hep aynı açıklamayı yapar? 6.her gün şehit verilirken medya bunu neden gerektiği gibi işlemez? bu soruların her birinin cevabı çok basit.ha bu arada dünkü saldırıda teröristlerin ırak'tan değil kazan vadisi ve kavaklı'dan geldiler.hani şu yıllar sonra girilen ve yerle bir edilen kamplandan.
    Cevapla
  • gümüşhanevi 11 yıl önce Şikayet Et
    cevabı basit sualler. çukurca saldırısı sonrasında ortaya atılan düzmece olduğu kesin haberlerden biri de bu.ancak bu haberin ortaya atılış amacı toplumun dikkatini yine suriye'ye çekmek ve oradaki hükümete karşı türk toplumunu doldurmak.şimdi aşağıdaki soruları soralım. 1.pkk bugüne kadar hiç mi eylem yapmadı, yaptı ise silahlar muhaberat'tan mı geldi? 2.silahların nerden geldiği olay meydana geldikten sonra önemli mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi