Fadime Şahin her yerde aranıyor

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat'ın baş aktörlerinden Fadime Şahin ve Ali Kalkancı'yı dinlemek için davetiye gönderecek. Komisyon, iki ismin adresinin bulunması için İçişleri Bakanlığı'ndan yardım istedi.

Fadime Şahin her yerde aranıyor
Fadime Şahin her yerde aranıyor
GİRİŞ 06.08.2012 11:42 GÜNCELLEME 06.08.2012 11:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yakup Bulut ve Hamza Erdoğan'ın haberi

TBMM Meclis Darbe Komisyonu, dinlemek için davet etmek istediği 28 Şubat'ın sembol isimlerinden Fadime Şahin ve Ali Kalkancı'ya ulaşabilmek için İçişleri Bakanlığı'na başvuracak. Komisyon Sözcüsü İdris Şahin, "Adres'i belli olmayanlar var. Bunlar bunlar çok azınlıkta. Onlar için emniyet uzmanlarından yardım alacağız. Yani Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'ndan adres konusunda destek talebinde bulunacağız" dedi. Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun kamu kuruluşlarından talep ettiği, 27 Mayıs Darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi ile 28 Şubat postmodern darbesi ile ilgili belgeler hızla gelmeye başladı.

Komisyona belge yağıyor

İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kurumlardan çok sayıda geldi ve gelmeye devam edeceği bildirildi. Çankaya Köşkü ve Başbakanlık başta olmak üzere kurumlardan gelen belge ve dosyalar tek tek inceleniyor. Meclis'in erken açılması ihtimali üzerine çalışmalarına hız verdi. Komisyonun toplam 45 kişilik uzman ekibi geceli gündüzlü çalışarak kurumlardan gelen evrakları ele alıyor. 28 Şubat Komisyonu Başkan Yaşar Karayel ve Şahin seçim bölgelerinde olmalarına rağmen hafta birkaç kez Ankara'ya gelerek uzmanlarla toplantılar yapıyor.

KÖŞK'TEN GELEN DOSYALAR 'İRTİCA' DOLU

DARBE Komisyonu'na gelen belgeler arasında, 28 Şubat'ta Demirel'e sunulan 803 irtica raporu yer aldı. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, komisyona bugüne kadar gönderilen darbe belgelerinin listesini yayınladı. Cumhurbaşkanlığı 2668 sayfa belge gönderirken, TRT 25 DVD, Başbakanlık 878 sayfa, Milli Savunma Bakanlığı 6 sayfa, MİT 12 sayfa halinde belge gönderdi. Komisyon uzmanları Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderilen 2668 belgenin tasnif işlemini de tamamladı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından gönderilen belgeler arasında en geniş yeri 28 Şubat sürecinde Çankaya Köşkü'nde Demirel'e sunulan 803 irtica raporu tuttu. Komisyon "irtica" adıyla raporlarda geçen olayları tek tek mercek altına alarak, o dönemin mağduriyetlerini gün yüzüne çıkaracak. Raporların büyük bölümünün başörtülülerle ilgili olduğu belirtildi.

MİT'in 12 sayfalık Hizbullah raporu

28 Şubat 1997 - 27 Nisan 2007 Müdahale Süreçlerini Araştırma Alt Komisyonu tarafından, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) 28 Şubat döneminde Hizbullah cinayetlerine ilişkin bilgiler sorulmuştu. MİT, Meclis'ten gelen talebe olumlu yanıt vererek 25 Temmuz'da 12 sayfalık bir rapor gönderdi.Raporda, Türkiye'de faaliyette bulunan "Hizbullah" adıyla bilinen örgütün tarihçesi, kuruluşu, yapısı, iç ve dış bağlantılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Komisyona gönderilen raporda Hüseyin Velioğlu'nun yönetiminde örgütün işlediği cinayetler anlatıldı. Örgütün domuz bağı kullanılarak işlediği cinayetler ve ismi geçen örgüt üyelerine ilişkin bilgiler verildi.

OYAK ile iş yapanların listesi de intikal etti

MİLLİ Savunma Bakanlığı komisyonun talebi üzerine, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) kurulduğu günden bugüne iştirakleri ile ticari faaliyette bulunduğu ve ortaklık yaptığı yerli ve yabancı kişi ve firmaların ayrıntılı bir listesini komisyona ulaştırdı.

SABAH

YORUMLAR 17
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    tüm yorumcu arkadaşlara teşekkürler. yalnız iranı şimdi pek sevenler,o zaman müslümana hayatı zehir eden " mollalar irana!" sloganını çok iyi ezberlemişti.öyle ya %90 müslüman azınlık (!) bu vatanı terk etmeliydik.şimdi suriyedeki esed vahşetine iranın ortak ve yardımcı olduğunu görünce aynı arkadarşlar irancı oluverdiler iyi mi.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    tüm yorumcu arkadaşlara teşekkürler-3. yalnız seyhan soylu gibilere siparişi verilen senaryoyu fadimeler müslümler o kadar iyi oynadı ki.o film açık ara en iyi senaryo-reji-efekt-kadın oyuncu-erkek oyuncu... bütün ödülleri alacak mahiyetteydi.hatta en etkileyici film kategorisi olsa onda da 1. olurdu.sabi çocuklara kadar başörtülü müslüman kızları "küçük fadime" diye; sakallı müslüman erkekler de "müslüm gündüz" diye tarif edildi yaftalandı.kimi ağlayarak kimi de ah! çekerek.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    tüm yorumcu arkadaşlara teşekkürler-2. demek köprünün altından çok sular geçmiş ki,yorumcu arkadaşlar o filmin senaryo olduğunu biliyorlar.inşallah millet olarak öğrenmişizdir.inşallah yeni fadimeler ağlamaya başladığında mendillerimiz hemen ıslanmaz.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    tüm yorumcu arkadaşlara teşekkürler. fadimenin televizyonda ağladığı zamanlar,çocuklarını erkenden yatırarak,mendilleri hazırlayıp hüngür hüngür ağlayan bir toplumduk.allah kahretsin 3 ay sürdü televizyonlarda.tıpkı arkası yarın kuşağı gibi.filiz akın modunda fadime tv'ye çıktığında yürekler parça parça olur;erol taş modundaki müslüm çıkınca da kızardık.belli ki malum oyuncular da ağlayan yurdum insanının haline kahkahalarla gülerdi.ama hakkını yemeyelim süper oynadılar.
    Cevapla
  • Güngör Doğanay 11 yıl önce Şikayet Et
    çok uzaklarda değil. istanbulun tavernalarını gazinolarını alem yerlerini dolaşın mutlaka bulursunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu