PKK'dan BDP'ye canlı kalkan olun talimatı

Şemdinli’de süren çatışmalarda büyük kayıp veren PKK, BDP’li belediye başkanı ve meclis üyelerine canlı kalkan olmaları talimatı verdi.

PKK'dan BDP'ye canlı kalkan olun talimatı
PKK'dan BDP'ye canlı kalkan olun talimatı
GİRİŞ 07.08.2012 07:22 GÜNCELLEME 07.08.2012 15:08
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Fehman Hüseyin bu gerçekleşmezse sivil halka yönelik saldırı tehdidinde bulundu.

İki haftayı aşkındır Şemdinli’de askerle çatışan PKK’nın, BDP Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ve BDP’li belediye meclis üyelerine Goman kırsalında canlı kalkan olmaları yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Fehman Hüseyin’in son 3 gündür Sedat Töre ve BDP’lileri, Goman Dağı kırsalında canlı kalkan olarak askerin operasyonlarını engellemeleri aksi halde sivil halka yönelik saldırı düzneleyecekleri yönünde tehdit ettiği öne sürüldü.

Cephe savaşıyla büyük kayıplar veren teröristlerin geri çekilmesini de Bahoz Erdal’ın engellediği ve bunun üzerine PKK yönetimi ile aralarında kriz yaşandığı iddia edildi. Geniş çaplı operasyonların ardından teröristlerinHakkâri ve kırsalında büyük kayıplar verdiği telsiz konuşmalarına da yansıdı.

Terör örgütü militanlarının büyük kayıplar verdiklerini ve geri çekilmeleri gerektiğini belirtmesine rağmen “Bahoz Erdal”ın “Geri çekilmek kesinlikle yok, arkadandestekgeliyor” şeklindeki talimatları telsiz konuşmalarına yansıdı.

Örgüt yönetimindekilerin de PKK’lıların geri çekilmek istemesine rağmen Bahoz’un ısrarla ‘cephe savaşına devam edin’ demesinden rahatsız olduğu ve PKK içerisinde kriz çıktığı öğrenildi.

SİVİL HALKI VURURUZ

Askerlerle yer yer sıcak çatışma halinde olan ve kayıp sayısı 150’yi bulan teröristlerin, sivil halka canlı kalkan olmaları yönünde talimat verdiği telsiz konuşmalarında ortaya çıktı. Çembere alınan ve kıstırılan PKK’lıları kurtarmak isteyen Fehman Hüseyin’in, Şemdinli’nin BDP’li Belediye Başkanı Sedat Töre’ye canlı kalkan olmaları tehdidinde bulunduğu belirtildi. Fehman Hüseyin’in, BDP’liler ve halkın Goman Dağı kırsalında canlı kalkan olmaması durumunda sivil halka yönelik saldırı düzenleyecekleri tehdidi de savurduğu öne sürüldü. Çatışma bölgesinin sivil girişine yasaklanması, havadan ve karadan bölgenin ablukaya alınması nedeniyle Goman Dağı kırsalına sıkışan PKK’lıların çaresiz kaldığı kaydedildi.

Kamplardan yardım istediler

Büyük kayıplar veren çemberdeki teröristlerin, telsizle Irak ve İran’daki kamplardan destek istedikleri de belirtildi. Çatışmanın günlerdir devam etme nedeni olarak örgütün cephe savaşına yönelmesi gösteriliyor. Önceki saldırılarında vur-kaç taktiğiğini kullanan PKK’nın yeni strateji geliştirerek geri çekilmediği kaydediliyor. Teröristlerin mevzi alarak güvenlik güçleri ile çarpışmaya kalkışması nedeniyle de operasyonun uzadığı belirtiliyor. Çevredeki arazi şartlarının olumsuz olması nedeniyle bölgeye kara operasyonu yapılamadığı ve TSK’ya ait Skorsky helikopter ve F-16 savaş uçaklarıyla bölgenin bombalanmaya devam edildiği kaydediliyor.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 44
  • Gürhan 11 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel demişler. bir insanın yüzü içinin aynasıdır. ne güzel demişler... tipe bak yaaa
    Cevapla
  • oğuz koçyiğit 11 yıl önce Şikayet Et
    lawrencin torunları ha gayret.. bu coğrafyada bir lawrens çıktı. müslüman oldu, araplara imamlık yaptı namaz kıldırdı. kimlik derdine düşen arapları osmanlıya karşı isyana teşvik etti. ingilizlerle bir olup fahrettin paşanın savunduğu kabe ye saldırdılar, yemenden dönen türk askerlerini çölde, şamda, filistinde pusuya düşürüp karınlarında altın arattırdı. herşey bitip araplar kimliğine kavuşup amacına ulaşınca arkamda kıldığınız namazları kaza edin dedi. şimdi lawrencin torunuları iş başında? ha gayret belki bir post da ingiliz destekli lawrencin torunlarına çıkar.
    Cevapla
  • mustafa benk 11 yıl önce Şikayet Et
    zamanında . bu harekatları zamanında yapacaksın dal gibi fidanlar şehit olmadan müzakere saçmalığı olmadan bazı kanıbozukları adam yerine koyup onları yüceltmeden yapacaksın ki bizde sizi destekleyelim bu iktidar malesef zamanında yanlış davrandı kendisi yeni anlıyor herhalde
    Cevapla
  • hasan can 11 yıl önce Şikayet Et
    kaçtılar demeyin de. bir tanesini kaçırmadan hepsini imha edemeyen ordu, ordu değildir.dah önceden olduğu gibi kaçtılar derseniz hepinize lanet bolsun.ama inanıyorum ki cumhuriyet tarihinde en ciddi terörle mücadele yapılyor.bunu hepimiz bekleyip görelim diyorum.
    Cevapla
  • nexuspower 11 yıl önce Şikayet Et
    bahoz bu sefer iyi bir iş yapmış. bahoz mudur takoz mudur adını medyadan öğrendiğimiz pkk'lı en sonunda iyi bir iş yapmış. bdp'lilerin canlı kalkan yapılabileceği hiç aklıma gelmemişti. ulan bahoz, kedi olalı fare tuttun ya helal olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi