İş adamından Suriyeli gençlere iftar

Suriye ve Halep’te ki katliamda öldürülmesinler diye aileleri tarafından Türkiye’ye sığınmaları için gönderilen gençlere başarılı iş adamı Enis Timuçin, iftar yemeği verdi.

İş adamından Suriyeli gençlere iftar
İş adamından Suriyeli gençlere iftar
GİRİŞ 09.08.2012 00:40 GÜNCELLEME 09.08.2012 00:40

Suriye ve Halep’te ki katliamda öldürülmesinler diye aileleri tarafından Türkiye’ye sığınmaları için gönderilen gençlerin, katliamın tam ortasında kalan ailelerinden üç aydır haber alamadığını öğrenen iş adamı Enis Timuçin, dün akşam Yönetim Kurul Başkanlığını yürüttüğü Entim Uluslar arası Medya adına bir iftar yemeği verdi.

“HALEP’TE Kİ KATLİAMDAN AİLELERİNİN SAĞ ÇIKIP ÇIKMADIĞINI BİLMİYORLAR!”

Üç aydır ailelerinden haber alamayan otuza yakın genç, Enis Timuçin’e uzun uzun yaşanan savaşın acı blançosundan ve insanlara yaşatılan eziyetten söz ettiler.

Katliamdan kaçırılarak Türkiye’ye aileleri tarafından sığınmaları sağlanan gençler iş adamı Timuçin’den ilk yardım dersleri almaları için destek olmasını istediler.

Gençlerin ilk yardımı savaşın ortasında kalan ailelerini kurtarmak için istediklerini öğrendiğinde gözyaşlarını tutamayan Enis Timuçin “ Her zaman Suriye’nin ve gençlerin yanındayım” dedi.

“ BOMBALANAN BİNALARIN ENKAZLARI ALTINDA KALANLARA YARDIM GİTMİYOR! ÇOCUKLAR AÇLIK VE SEFALET İÇERİSİNDE!”

Gençler, Halep ve Suriye’de savaşın ortasında kalan insanlara yardım gitmediğini, çocukların, kadınların sefalet içerisinde olduğundan Türkiye dışında ki dünya ülkelerinin bu zulme duyarsız kaldığını tek umutlarının Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Devleti olduğundan söz eden gençlere, Enis Timuçin, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu, dünyada barışın tesisi için din,dil, ırk ayrımı gözetmeksizin her zaman mazlumun yanında yer aldığını ve almaya devam edeceğini, kendisi gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bireyinde bu hassasiyetle hareket ettiğini söyledi.

Daima Suriye halkının yanında olacaklarına değinen Timuçin Esad’ın meşrutiyetini kaybettiği için ve sonunun geldiğinin farkında olduğundan bu yüzden de her diktatör gibi saldırganlaştığını, ülkeyi tahribata yönelik çaba içerisinde olduğunu belirtirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin Esad’ın zulmüne ve kıyımına mutlaka dur diyeceğinin altını önemle çizdi.

“ TÜRKİYE GERÇEĞİN FARKINDA! “

Türkiye’nin, Suriye üzerine oynan oyunların farkında olduğunu, bu yüzden de İran’ın tehditlerine aldırış etmeden, barış bayrağı ve gülen çocukların neşeyle Suriye’nin ve Halep’in sokaklarında güvenle oynayacağı güne kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğine değinen Enis Timuçin, Suriyeli ve Halepli gençlere “ sizler bize annelerinizin ve babalarınızın birer emaneti olarak gönderildiniz. Size sahip çıkmak bizim görevimiz.”diyerek Suriye ve Halep’te katliamlar yapan Esad gibi zalimleri dünyanın çok gördüğünü, bu zalimlerin sonlarının ne olduğunu da… diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“ Esad yönetimine bağlı ordunun Halep'e yönelik saldırısında patladığı anda hava boşluğu oluşturarak ciğerleri patlatan vakum bombasının yanı sıra misket ve parça tesirli bombalar kullandığını" söylüyorlar.

Dünya böyle zalimleri çok gördü ve elbette sonlarını da…

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Suriye topraklarında akan kandan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan devletlerinin sorumlu olduğunu, Suriye’den sonra sıranın Türkiye’ye geleceğini öne sürdü…'Türkiye'nin güvenliğine tehdit teşkil edecek girişimlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla müsamaha göstermeyecektir. Bütün dünya İran’a karşıyken ve yalnızlaşmışken yanında sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğunu unutmamalıdır. Suriye'nin kuzeyinde, Esad rejiminin katliamları acımasızca devam ederken, burada bir takım oldu bittilere girişilmesi, üzerinde dikkatle durulması, düşünülmesi gereken bir manzaradır. Artık Türkiye küresel bir güç ve aktöriken, hiç kimse Türkiye’nin hassasiyetlerini göz ardı etme cesaretinde bulunmamalıdır. Türkiye bu oldu bittilere asla göz yummayacaktır. Sayın Başbakanımızla bende aynı düşünceleri paylaşıyorum dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırlıyor
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam