Kızılay'dan Arakanlı müslümanlara yardım

Türk Kızılayı'nın, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanlarına yönelik yardımlarını, bölgede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli dağıttı.

Kızılay'dan Arakanlı müslümanlara yardım
Kızılay'dan Arakanlı müslümanlara yardım
GİRİŞ 19.08.2012 18:30 GÜNCELLEME 19.08.2012 18:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gedikli, Bangladeş'in Myanmar sınırındaki Cox's Bazar bölgesindeki dağıtım sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Bülent Gedikli, şunları kaydetti:

''Başbakanımızın selam ve dualarını buraya, Arakanlılara getirdik. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayı, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Devletimizin de buna çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Dayanışmanın bir örneği olarak da burada olmayı tercih ettik. Bangladeş'e geldik. Önce Dakka'ya, arkasından da bu bölgeye, Cox's Bazar'a geldik. Burada bu yardımlaşmanın ve dayanışmanın bir örneği olarak yardımlarımızı Kızılayımızla beraber dağıtıyoruz. Öncelikle buradan Kızılay'a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten dünyanın tüm yerinde varlığını ispatlıyor, gösteriyor. Bu noktada gereken adımları atıyor. Biz de burada Kızılayımızla işbirliği yaparak bu yardımları dağıtma imkanı bulduk. Tabii zor şartlar altında yaşıyor bu insanlar, onlarla beraber bu bayramda beraber olmak bizim için çok memnuniyet verici.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye gelip gelmeyeceği ile ilgili soru üzerine Gedikli, şunları söyledi:

''Tabii gelebilir, buraya geldiğimiz andan itibaren çevre şartlarını görmüş oluyorsunuz. Hakikaten zor şartlar altında olduklarını yakinen gördük. Bölgeye gelirken yolların durumu, trafiğin durumunu gördük. Son derece güzel çevre ve tabiat var. Ama insan elinin değmesi gereken çok yer de var. Ama bu insanların halini, sıkıntısını, durumunu görünce insan üzülmeden yapamıyor. Hakikaten son derece yardıma ihtiyacı olan insanlar. Bizim üzerimize düşen de bu yardımları yapmak. Bildiğiniz gibi Başbakan öncülüğünde bir yardım kampanyası da başlattık. Birtakım  hesaplar açıldı. Bütün milletimiz yardım noktasında zaten gerekeni yaptı.''

Gedikli, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılması ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili soru üzerine ise ''Türkiye'de at izi it izine karışmış durumda. Hüseyin Aygün'ün serbest kalmasına sevindik ama yaptığı açıklamalar bizi yaraladı. Bizim de il ve ilçe başkanlarımız kaçırıldı ama kimse bize 'geçmiş olsun' demedi. Türkiye'yi rahatsız edenleri artık biz de rahatsız edeceğiz. Birlik beraberliğimizi kimse bozamaz. BDP milletvekillerinin son görüntüsü her şeyi ortaya koydu. BDP'nin kime uşaklık ettiği net ortaya çıktı'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapmaliyiz. musluamnkar karsi olayi durdurmanin yolu var pakistanda 1 atom bombasi alinip alkaydeye konusup bir yolcu ucagiyla arikanin budislerin ortasina atmali dunya bir kere ne oluyor demeli, bak bir daha saldiri oluyormu muslumanlra.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler