Bakan Şahin: Şehitlerden 3'ü çocuk, 3'ü gardiyan

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybedenlere ilişkin, 'Şehitlerimizden 3'ü gardiyan, 3'ü de çocuk' dedi.

Bakan Şahin: Şehitlerden 3'ü çocuk, 3'ü gardiyan
Bakan Şahin: Şehitlerden 3'ü çocuk, 3'ü gardiyan
GİRİŞ 21.08.2012 03:51 GÜNCELLEME 21.08.2012 15:26

Bakan Şahin, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında patlamanın yaşandığı olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Patlamanın şiddetiyle maddi hasarın meydana geldiği Karşıkaya Polis Merkezi\'ni de gezen Bakan Şahin, buradaki görevlilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Şahin, çıkışta AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimlik tespiti için DNA testleriyle ilgili numunelerin alındığını söyledi.

Kimlik tespiti çalışmalarının devam ettiğini anlatan Şahin, 'Sayın Başbakanımız sürekli arıyor, olayı yakinen takip ediyor. Başbakan Yardımcımız ile bir değerlendirme yapıp, daha geniş bir açıklama yapacağız. Şu anda şehitlerimizden 3'ü gardiyan, 3'ü de çocuk' diye konuştu.

Bakan Şahin patlama sonrasında incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, halkı provokasyonlara karşı uyararak ''Milliyetçilik, milletini sevmek demek, bu durumda sağduyulu olmak, sakin olmak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemektir'' açıklamasını yaptı.

Şahin, Gaziantep Valiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'teki patlamayla ilgili olarak vatandaşların sosyal medya üzerinden yalan yanlış haberlere itimat etmemelerini, resmi olmayan hiçbir açıklamaya inanmamalarını istedi.

Özellikle şehirde ikinci bir patlamadan bahsedildiğini söyleyen Şahin, şöyle devam etti: ''Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Ayrıca şehrin asayişiyle yapılan açıklamaların hiçbiri doğru değil. Emniyetimiz gerekli tedbirleri almıştır, özellikle bunun üzerinden farklı bir çalışma yapmak isteyenlere de sesleniyorum; milliyetçilik, milletini sevmek demek, bu durumda sağduyulu olmak, sakin olmak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemektir. Her şey kontrol altındadır. Başımız sağ olsun, bütün hastalarımıza şifa diliyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak