Şırnak şehitleri toprağa veriliyor

Şırnak'ta hayatını kaybeden şehitlerin cenazeleri, memleketlerinde toprağa veriliyor.

Şırnak şehitleri toprağa veriliyor
Şırnak şehitleri toprağa veriliyor
GİRİŞ 22.08.2012 12:28 GÜNCELLEME 22.08.2012 17:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan 9 asker, Diyarbakır'dan askeri uçaklarla memleketlerine gönderildi.

Uludere ilçesi Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan minibüsün, Gülyazı köyü yakınlarında şarampole devrilmesi sonucu şehit olan 9 askerin cenazelerinin, askeri uçaklarla Diyarbakır Havaalanı'ndan memleketlerine gönderildiği öğrenildi.,

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bu sabah şehitler için yapılacağı belirtilen tören de yapılmadı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün, minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ile 1 köy korucusu şehit olmuş 4 asker de yaralanmıştı.

Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan

Sabah saatlerinde Ankara’dan Çorum’a otobüslerle gelen şehit babası Arap Doğan ve annesi Gökşen Doğan, Bahabey Caddesi üzerinde bulunan bir yakınlarının evinin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit babasının ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken anne Gökşen Doğan’ın feryatları yürekleri dağladı.

“Ali’im, Ali’m, Ali’m” diye evladının arkasından gözyaşı döken anne Gökşen Doğan, “Ali’m Hatay’a gidiyordum da elimden tutup getiriyordun. Niye elimden tutmuyorsun Ali’m. 10 kere telefon ediyordun. Niye telefon etmedin Ali'm. Niye elimi tutmadın Ali'm. Şırnak’a taşınalı iki ay olduydu. Daha ilk görevindi Ali'm. Yaktın beni Ali’m. Ben oraya gelmek istedim. Niye beni götürmedin Ali’m” dedi.

 

Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç

Diyarbakır'dan askeri uçakla Hatay Havaalanı'na getirilen Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün cenazesi, buradan, Reyhanlı'daki baba evine götürüldü.

Yakınlarından helallik alınmasının ardından şehit Güç'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Çifte Minareli Mehmet Ekmen Camisi'ne getirildi.



Buradaki törene katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, baba Yusuf Güç'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Güç'ün 2 ay önce evlendiği eşi Melisa Güç törende ''Doyamadım sana'' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Jale Güç, tören alanındaki askerlerin yüzünü okşayarak, ''Allah'ım sizi korusun, esirgesin. Siz de benim evladımsınız'' diye ağladı.

Kardeşi Mustafa Güç'ün iki yıl önce elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiğini belirten şehidin ablası Fatma, ''Selahattin'im de gitti. Ben buna nasıl dayanacağım'' dedi.

Şehit Uzman Çavuş Güç'ün cenazesi, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından Bayır Şehitliği'nde toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Dokur

Diyarbakır'dan askeri uçakla eşinin memleketi Hatay Havaalanı'na getirilen Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Dokur'un cenazesi buradan İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesinde eşi Hülya Dokur'un ailesinin oturduğu evine götürüldü.

Dokor'un cenazesi, yakınlarından helallik alınmasının ardından Kaptan Mehmet Paşa Camisi'ne getirildi.

Cenaze töreninde şehidin eşi Hülya Dokur, akan kanların durmasını ve artık ocakların sönmemesini isterken, babası Fahri Dokur ise ''Vatan sağolsun'' dedi.

Şehidin 6 aylık oğlu Poyraz, eniştesi Ali Ilgın'ın kucağında şehit babasının resmine dokunarak uzun uzun bakması herkesi duygulandırdı. Tören sırasında vatandaşlar, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin naaşı, eşinin isteği üzerine İskenderun'a bağlı Karaağaç Beledesi'nde bulunan Şehitlikte toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman

Nevşehir Tuzköy Havaalanı'ndan alınan Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman'ın cenazesi Ürgüp Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Yelek beldesindeki baba ocağına getirildi. Burada yapılan duanın ardından cenaze, askerler tarafından Yeşil Yelek Camisi'ne götürüldü. Burada özgeçmişinin okunduğu sırada şehidin eşi Şenay, annesi Dönüş, babası Hacı Orman ve kardeşleri tabuta sarılarak göz yaşı döktü.



Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi Yelek Mezarlığı'nda toprağa verildi. Askerlerin saygı atışının ardından Vali Çakacak, şehidin tabutuna sarılan bayrağı ve künyesini babası Hacı Orman'a teslim etti.

Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan, memleketi Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı Havaalanı'na getirilen şehit Ceyhan'ın cenazesi, buradan, baba evine götürüldü.

Şehidin annesi ve eşi Hatice Ceylan başta olmak üzere yakınları gözyaşı döktü. Şehidin 9 aylık aylık oğlu Kemal de vedalaşması için tabutun yanına getirildi.Şehit Uzman Çavuş Ceyhan'ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan namazının ardından Sinanpaşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazının ardından yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Jandarma Komando Uzman Onbaşı Atakan Çiller

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Uzman Onbaşı Atakan Çiller (24), Düziçi ilçesinde toprağa verildi.

Şırnak'tan askeri uçakla Adana Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, karayoluyla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada helallik alınması ve duaların okunmasının ardından şehit Uzman Onbaşı Çiller'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, Düziçi İrfanlı Camisi'ne getirildi.

Osmaniye İl Müftü Vekili Halit Avcı'nın, şehitliğin önemini vurgulayan konuşmasının ardından şehit Çiller'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Çemiçi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KAYNAK: HABER7, İHA, AA
YORUMLAR 6
  • Ahmet Sadık 11 yıl önce Şikayet Et
    tv ler pkk nın ekmeğine yağ sürüyor. hangi tv kanalını açsam feryat sesleri yükseliyor. tabuta sarılarak ağlıyan şehit aileleri defalarca gösteriliyor. tabiiki şehitlerimize acımıyalım üzülmiyelim demiyorum , fakat üzüntünün bütün yayın kanallarında bu şekilde reklam edilmesi, tam bir acizlik göstergesi olmuyormu ? pkk da bu eylemi planlıyan malum kişi ' ben yaparsam işte böylesini yaparım ' diye nara atıyor. bdp liler ' bizim çocuklar iyi iş çıkardı' diye sinsi sinsi gülümsüyor. dış ülkelere karşı acizliğin pençesinde matem tutan basit bir ülke konumuna düşüyoruz . biz bunu haketmiyoruz. eğer hükümet bu alçak terörle mücadele için yeni önlemler alacaksa , ilk başta yapacağı düzenleme yaın organları ile ilgili olmanı ve buda acilen yapılmalı.
    Cevapla
  • dogru adam 11 yıl önce Şikayet Et
    gerçeği mi istiyoruz. gerçeği istiyorsak o zaman şunu yazacağız taki sesimiz duyuluncaya kadar. neden vekil, bakan, general, zengin çocukları tehlikeli yerlerde askerlik yapmıyor yada şehit olmuyor. bu sorunun cevabı lazım. yoksa bu sitede yorum yazmaya gerek yok. gerisi yalan. onların çocukları o sınırdaki karakollarda görev yapsınlar bakın bakalım anneleri gece uyuyabiliyor mu. savaş bitiyor mu bitmiyor mu? bu konuya yoğunlaşalım yada hiç yorum yazmayalım daha iyi yoksa bi 30 yıl daha bu siyasetciler bizi uyutur.
    Cevapla
  • Hakikat 11 yıl önce Şikayet Et
    aklım almıyor. omzunda keleşli organize şekilde asker polis çocuk bebek demeden öldüren yaralayan veya onu yaşayan ölü haline getirenlere otorite kurup zararsız hala getireceğine demokratik özgürlük vermek eşit hak ve özgürlük de nerden çıktı? ey idris naim şahin hakkari de şehir merkezinde yürüyemiyorsun genel başkanına ''eli kanlı teröristle buluşup hasret giderenlerin 3 aylar ramazan bayram gibi hiçbir manevi ve kutsalı takmadan kan dökenlere seninle savaş halinde olanlara demokrasi ihtiyacı nerden çıktı diye niye sormuyorsun?
    Cevapla
  • Meftun 11 yıl önce Şikayet Et
    ahmet türk ve aysel tuğluk için güvenlik önlemi almaya gelen 10 asker şehit !. meclis acilen toplanmalı ve bu bdp lilerin dokunulmazlığı kaldırılmalı !
    Cevapla
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    mekanlari cennet olsun. allah rahmet eylesin ailelerine milletimize sabir diliyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var