G.Antep'teki patlamada yeni ayrıntılar

Saldırganın, bomba yüklü aracı, doğalgaz akışını sağlayan ana vananın üzerine bırakarak, patlamanın şiddetini artırmayı hedeflediği belirlendi. Saldırı ile ile ilgili bir ayrıntı da araç hakkında.

G.Antep'teki patlamada yeni ayrıntılar
G.Antep'teki patlamada yeni ayrıntılar
GİRİŞ 22.08.2012 20:12 GÜNCELLEME 22.08.2012 20:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saldırganın patlamanın olduğu bölgeyi çok iyi bildiği ve daha önce olay yerinde keşif yaptığı belirlendi.

Sakarya'dan çalınan ve İstanbul'da plakası değiştirilen lüks otomobili içerisine metal çiviyle desteklenmiş yaklaşık 20 kilo plastik patlayıcı yerleştirildi. Aracın, MOBESE kameralarınca fark edilmemesi için yürüyen aksamına bilerek zarar verdirilerek, olay yerine çekiciyle getirildi.

Saldırganın, bomba yüklü aracı, söz konusu bölgeye doğalgaz akışını sağlayan ana vananın üzerine bırakarak, patlamanın şiddetini artırmayı hedeflediği öğrenildi. Ancak, ana vana patlamanın şiddetine rağmen zarar görmedi.

-6 kişi gözaltına alındı-

Soruşturmayı yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olaydan sonra aralarında bomba yüklü aracı bölgeye getiren çekicinin sürücüsünün de bulunduğu 4 kişi, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gözaltına alındı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda, olayla ilişkileri bulunduğu iddiasıyla Mersin'de de 2 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 6 zanlının sorgusu sürüyor.

Bu arada olayı gerçekleştiren saldırganın yakalanması için de çalışmaların titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • erdal islam 11 yıl önce Şikayet Et
    bunu hesaplıyan kim acaba??. sivas taki oteli hatırlayın ardından başbağlar bir örnek daha gaffar okan suikasti, uludere 34 can,geçmişte köyleri yakma emri verenlerle karakolları basma emri verenler, onca teknolojiye rağmen görünmeyen hayalet teröristler vay be. mavi marmara aynı gece iskenderunda askerimize saldırı(pkk üstlenmiyorum demezdi çünkü efendisi siyonist onu cezalandırırdı) uçağımız nasıl oluyorsa suriye de düşürülüyor bizde hemen savaşacaktık ya..bakın bütün bunları yapan bir yerler hiç kimse kendi başına bunları bu bölgede yapamaz bunu yapanlar bizlere karşı nefretle dolu olanlardır bu topraklar üzerinde binlerce yıllık hesabı olanlardır gerisi boş.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    törürüst neleri hesapliyır. biz neleri hesaplıyamıyoruz? mübarek ayda saldırdı. bayramda saldırdı. sivillere saldırdı.ya bitecek ya bitecek. son çırpınışları. bıçak kemiğe dayandı. bikaç mehmet için meclis toplanmaz. mgkyı toplarız terör olayları ile ilgili olarak. gibi açıklama yaparız. törürün bu açıklamalar ile biteceğini sananlar çıkar ve ülke bi on sene daha çok iyi şeyler olacak açıklamaları ile yönetilmeye devam eder.
    Cevapla
  • Aykiri ve Icten 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk ucmaz medya ucurur.... arkadasim ince hesap filan yok. arabayi once emniyetin onune cekmek istiyolar, polis izin vermiyo, sonra olabildigince yakina birakiyolar. bu serserileri oldugundan fazla buyutup yardimci oluyonuz.
    Cevapla
  • dudu durdu 11 yıl önce Şikayet Et
    kaç yıl yatıp çıkacaklar?. o meydanda asılmaları hatta yakılmaları gerekir.
    Cevapla
  • Burak KAYA 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar. bu kadar da oç olunmaz ki.başımız sağolsun 4 askerimiz daha şehit oldu bugün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!