Şoka giren balıklar kıyıya vurdu

Sinop'ta, soğuk şoku nedeniyle kıyıda yarı baygın su yüzüne çıkan balıkları kolayca yakalayan vatandaşlar adeta bayram yaptı.

Şoka giren balıklar kıyıya vurdu
Şoka giren balıklar kıyıya vurdu
GİRİŞ 27.08.2012 18:37 GÜNCELLEME 27.08.2012 18:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Av yasağının sona ermesine sayılı günler kala, ''deniz soğuğu'' nedeniyle şoka giren irili ufaklı çok sayıda balığı kıyıda uyuşmuş vaziyette gören vatandaşlar, balıkları kepçelerle ve elleriyle topladı.

Derin sularda bekleyen soğuk suyun, sert rüzgarlarla yer değiştirerek su üzerine çıkması sonucu oluşan doğa olayının yaşandığı Sinop'ta, soğuk suyla şoka giren balıklar kıyıda yarı baygın vaziyette su yüzüne çıktı.

Yavaş hareket eden balıkları gören vatandaşlar ise kepçe, serpme, kova ve poşetlerle kıyıya koştu. Balıkları kolayca yakalayan vatandaşlar adeta bayram yaptı.

Vatandaşlar, daha önce de ağustos ayında bu olayın yaşandığını, kolayca balık avlamanın kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Bazı vatandaşlar ise kilosu 50 lirayı bulan balık türlerinin ayaklarına kadar gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Enez ÇÖLMEKÇİ 11 yıl önce Şikayet Et
    ilk deği... ben kendimi bildim bileli sinop ilinde sıkça görülen bir olaydır. bunu depremle veya başka doğal afetlerle ilişkilendirmek yanlış olur. bu gerçekten de soğuk deniz suyunun balıklar üzerine ani şok etkisi yapma olayıdır.
    Cevapla
  • murat sert 11 yıl önce Şikayet Et
    deprem falan olması. şart değil de bu kadar basit bi açıklaması olacağını zannetmiyorum bu olayın, balık soğuktan şoka girse kışın nasıl yaşar ?
    Cevapla
  • mehmet karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    dikkat?. deprem geliyo bu balıklar bunun habercisi çok dikkatli olalım allah korusun ama bu bir gerçek örnekleri çok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek