PKK, Zerdüştlük kanalı kurdu

Provokasyonlarına ve kanlı eylemlerine Müslüman Kürtleri alet edemeyen terör örgütü PKK, bölgede "Zerdüştlük ve Yezidilik" yayınına başladı. Çıra TV ismi verilen kanalda Kürtlere Zerdüştlük propagandası yapılıyor.

PKK, Zerdüştlük kanalı kurdu
PKK, Zerdüştlük kanalı kurdu
GİRİŞ 01.09.2012 09:55 GÜNCELLEME 01.09.2012 13:17
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hamza Erdoğan'ın haberi

Kanalın logosu Zerdüştlük'ün sembolü de güneş ve ateşten oluşuyor. Ağustos ayı başında yayına geçen kanal, PKK'nın yayın organları olan Fıratnews ve Özgür Gündem gazetesinde, "ÇIRA TV'nin tüm yayınları Kürtçe olacak ve Yezidilik inancı ile kültürünü anlatan programlara ağırlık verilecek" ifadeleri ile duyuruldu.

Kürtçede ışık ya da ateş anlamına gelen Çıra TV'de Yezidilerin nasıl ayin yaptıkları, toplumsal adetleri anlatılırken, bolca Yezidiliğin Kürtlerin milli dini olduğu propagandası yapılması dikkat çekiyor.

Kanalda, İslamiyet ve İslama ait değerler açık bir dille eleştirilirken, Yezidilik ve Zerdüştlük'e övgüler diziliyor.

Çıra TV'de yayınlanan bazı programların adları şöyle: "Yezidiler Gelin", "Gerçek Tarih", "Durum", "Yezidi Evi", "Yezidi Güneşi", "Çocuk Programı"...

Kamplarda Zerdüştlük eğitimi

Avrupa'nın yanı sıra Kürtlerin yoğun yaşadığı, Kuzey Ermenistan, Rusya ve Avrupa'dan izlenebilen kanalın, ileriki dönemlerde bu formatta özellikle çocuklarla gençliklere yönelik yayınlar yapacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde de Batman'da örgütün sahte imamlarından Kasım Koç'un Kürtler Zerdüşttür içerikli konuşması basına yansımıştı. Örgütten kaçarak güvenlik güçlerine sığınan çok sayıda örgüt mensubu da PKK kamplarında Zerdüştlük propagandası yapıldığını ve İslam dininin aşağılandığını itiraf etmişti.

Belçika'da Brüksel Merkezli Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi, Yezidiliğin Kürtlerin dini olduğu iddiasını akademik olarak temellendirmek ve Yezidiliği Kürt halkına benimsetmek çalışmalar yapıyor.

ÖCALAN: İSLAMİYETE KARŞI EN BÜYÜK DİRENİŞİ YEZİDİLER SERGİLEDİ

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın da İslamiyete karşı Yezidiliği öne çıkaran açıklamalarının bulunduğu biliniyor. Öcalan Yezidilikle ilgili olarak şunları söylüyordu:

"İslam ordularına karşı en büyük direnişi gerçekleştiren ve yıllarca süren, ardı arkası kesilmeyen isyanlarla özüne sahip çıkanlar dağlık alanlara yerleşmiş olan Yezidilerle Aleviler olur. Bu direniş esasında özüne sahip çıkan Kürtlüğün ifadesidir. Çünkü binlerce yıllık geçmişiyle uygarlık yaratmış olan bir halkın zorlu da olsa teslim alınması hiç de kolay olamayacaktı. Köklü tarihini kendine dayanak yapan halkın bu ana kitlesi diğer halkları da kendi yanında çekerek doğal eritme sürecini yaşatır. Kürt sosyal yaşamının eşit ve özgür yanlarıyla insanın doğasına en yakın konumunu halen koruyor olması, diğer halkları da kendine çekmekte ve diğer baskıcı zülumkar ve insanın doğasına aykırı yaşam tarzları karşısında çekim merkezi olmaktadır."

Öcalan'ın bu sözleri, "PKK Online" internet sitesinde halen, "Yezidilik" başlığı altında "Reber Apo" imzasıyla yayında.

İSLAMA BAKIŞLARININ EN NET TEZAHÜRÜ

Kürtlerin Müslüman kimliklerini sindirmek ve Türk-Kürt ayrışması çıkarmak amacıyla alternatif Cuma, alternatif teravih namazları gibi organizasyonlarla İslamiyet karşıtı propaganda yapan örgütün, Yezidiliğin anlatıldığı bir kanalı yayına sokması, PKK ve yandaşlarının İslamiyete ve Müslümanlara karşı bakışının en net tezahürü olarak değerlendiriliyor.

STAR GAZETESİ

YORUMLAR 22
  • nireli 10 ay önce Şikayet Et
    kürtleri islam dininden uzaklaştırmak hiç kimsenin babasının harcı değildir kürtler müslümandır dindardır kürt halkı içinden binlerce alim çıkmıştır binlerce abid binlerce zahit insanlar çıkmıştır
    Cevapla
  • ilhan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    kürt milleti için islamiyet varlık sebebidir.. kürt milletinin elinden islamiyet alınmadan yani zerdüst yapılmadan, ne ermenisten van'ı, ne de israil mezopotamya'yı kendi topraklarına katamaz.
    Cevapla
  • Hikmet Cetin 11 yıl önce Şikayet Et
    kafirler istemese bile. su ıstikbal ınkilabati ıcinde en yuksek ve gur seda ıslamin olacaktir!!!!! ve lev kerıhel kafırun!!! kafirler ıstemese bile!!!
    Cevapla
  • şarampol şarampol 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ne be. ben sizi alemlerin rabbi olan allah azze ve celleye havale ediyorum
    Cevapla
  • Murat Diniz 11 yıl önce Şikayet Et
    nesil. iman sahibi kürtler bu oyunlara gelmez ama malesef ülkemizde inançtan yoksun saçma sapan bir nesil yetişti. azda olsa kürtler arasında da bu tarz gençler var. şeytanın itelemesiyle bu tarz gençler ateşede tapar putada tapar. okullarda dini eğitim verilmesi bu açıdan iyi olacak. kürt ana babalar evlatlarınızı iyi koruyun lütfen. allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı