İsmet Özel'in tartışılacak İstiklal Marşı yorumu

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanlığını da yürüten şair İsmet Özel, İstiklal Marşı'nın mevcut güftesini eleştirdi. Özel, marşın nasıl okunması gerektiğini İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyarak uygulamalı olarak gösterdi.

GİRİŞ 01.09.2012 14:27 GÜNCELLEME 01.09.2012 17:22
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önde gelen şairlerinden olan ve aynı zamanda İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanlığını da yürüten İsmet Özel'in Trabzon'daki bir dernek açılışı sırasında okuduğu İstiklal Marşı çok tartışılacak.

İsmet Özel Trabzon'daki açılış sırasında önce İstiklal Marşı'nın günümüz şekliyle okunmasını eleştirdi. Ardından da İstiklal Marşı'nın nasıl okunması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. İstiklal Marşı'nı bestesini değiştirerek okuyan İsmet Özel'e salondakilerin de eşlik etmesi dikkat çekti.

İşte İsmet Özel'in çok tartışılacak İstiklal Marşı bestesi: 

ROTAHABER

YORUMLAR 49
  • Abdullah Öz 11 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel..çok beğendim.... tam anlaşılıyor anlamı...hz. peygamberimizi medineye karşılama şiiri bestesi gibi..fevkalade güzel....ak parti bu konuyu gündeme almalı...
    Cevapla
  • hanif koray 11 yıl önce Şikayet Et
    hakka taptığımız için istiklali hak ediyoruz. . hakka tapan müslümanlar, medinede istiklali hak ettiler. bu hak edişin sevinci ile medine öyle mutlu ve kutlu oldu ki, sevinçten ay doğdu üzerimize diye haykırdılar. medineye kainatın efendisi gelmişti, bedr aydınlığı doğmuştu. medeniyetin nurları aydınlatacaktı zulumatı. istiklal marşının yazıldığı atmosfer de aynen bu hisssiyatla doludur. zafere ve menedinyetin galibiyetine inanç ile yazıldı. medinenin ve efendimizin ruhaniyeti ile çanakkaleler, osmanlıyı parçalamaya gelmiş yedi düvelin tek dişi kalmış vahşetine karşı bedrin aslanları gibi ölüm kalım mücadeleleri yapılıyordu. malesef medinenin nuru gölgelendi ve civilizasyonun vahşeti galib geldi kürrei arzda. elimizde tek dayanak, kuran, medine özlemi ve istiklal marşı kaldı. ismet özel bu özlemle istiklal marşını medine talaal bedrusu gibi okuyor. tüm kanımız aksa da bu ruh ölmez. kahrolsun civitas firavunları. nur bekliyoruz nur.
    Cevapla
  • cenk akyol 11 yıl önce Şikayet Et
    güfte konusu yeni değil ancaak!. güfte konusu yeni değil çok çalışma yapılmışi nette var zaten ancak bu arkadaş "taleal bedru aleyna" yı söylüyor resmen :))
    Cevapla
  • enes bahadıroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    herkesin haddine mi. bu işin ismet özelcesi olmaz akifçesi olur. o da her bünyede iyi durmaz
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 11 yıl önce Şikayet Et
    ..ben . bu adamı bitürlü anlayamadım ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!