İşçiler CHP İlçe Başkanlığı'nı işgal etti

Maltepe Belediyesi tarafından işten çıkarılan ve mahkemenin işe dönme kararının uygulanmadığını iddia eden 4 işçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Maltepe İlçe binasını işgal etti. Kendilerini bir odaya kapattıkları öğrenilen işçilerin eylemi devam ediyor.

GİRİŞ 03.09.2012 12:16 GÜNCELLEME 03.09.2012 12:36

Alınan bilgiye göre, Maltepe Belediyesi tarafından işten çıkarılan İlhan Yıldırım, Cemal Genceldi, Serhat Yükselen, Mahmut Gülbinat isimli işçiler, sabah saatlerinde CHP Maltepe İlçe binasını işgal etti. İdare Mahkamesi'nin işe dönme kararının belediye tarafından bir üst mahkemeye götürülmesine kızarak böyle bir girişimde bulunan 4 işçi, ellerinde benzin bidonu ile kendilerini toplantı odasına kilitledi.

Müdahale etmek isteyenleri kendilerini yakmakla tehdit eden işçiler, zaman zaman cama çıkarak slogan attı. İşçiler, binanın camına ise, 'Yalanlarınız artık karnımızı doyurmuyor. Söz Verdiniz Hala İşsiziz. Direnişçi Maltepe Belediyesi Taşeron işçileri' yazılı bir pankart astı.

İşçilerin benzin bidonlu eylemi, işgale son vermesi için eylemcilerle konuşan parti yetkilileri tarafından amatör kameraya kaydedildi. Görüntülerde ellerinde kırmızı bir benzin bidonu bulanan işçilerin, müdahale edilmesi halinde kendilerini yakma tehdidinde bulunduğu görülüyor.

İşçilerin eylemi, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı ve DİSK Yöneticileri gelmeden eylemi bitirmeyeceklerini söyledikleri öğrenildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti