Askeri araca PKK 'bayrağı' astılar

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezinde dün gece çıkan çatışmada 10 asker şehit olurken, 20 PKK’lının cenazelerinin ilçeden alınışı sırasında da gerginlik yaşandı.

GİRİŞ 03.09.2012 15:21 GÜNCELLEME 03.09.2012 17:25
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Cenazeleri vermek istemeyen bazı provokatörler ile polis arasında önce gerginlik çıktı ardından cenazeleri taşıyan askeri araca PKK terör örgütünü temsil eden sarı kırmızı ve yeşil renklerde bez parçası asıldı.

Dün gece Beytüşşebap'ta PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan şiddetli çatışma izlerini sürdürüyor. Asıl hedeflerinin Beştüşşebap Kaymakamlığı'nı ele geçirmek olduğu ileri sürülen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilçe savaş alanına döndü.

Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve işyerine kurşun isabet ederken, İlçe merkezinde ve askeri üs bölgelerinde çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışmada 10 asker şehit düştü, 4'ü ağır 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Saldırıyı düzenleyen Pkk'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı ve Irak sınır hattında günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli büyük bir operasyon başlarken, ilçe merkezinde ölü olarak ele geçirilen PKK'lıların cenazelerinin alımı sırasında da gerginlik yaşandı.

Cenazelerin alınmasını istemeyen bazı provokatörler ile polis arasında çıkan gerginlik nedeniyle polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtırken, daha sonra PKK'lıların cenazesinin içinde bulunduğu askeri araca ise sarı kırmızı ve yeşil renklerde bez parçası asıldı. Bez parçası güvenlik güçleri tarafından tekrar çıkarıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 43
  • irfansoku 11 yıl önce Şikayet Et
    yazııkkk yaa. bu ülke bittmiş malesef askerlere bak yaa müdale edmiyorlarr cook yazıkk coookk
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    gürkan özkan a (batı türk lerinin affedilemez önyargıları). güneydoğu pkk ve bdp den ve aklıselim kürt ler den ibaret değildir. oraların yerlisi milyonlarca türk vardır. bunca kan boşunamı dökülüyor. duygusallığı biraz bırakalım. ve güneydoğuyu iyi okuyalım. dıyarbakırın yerlisi türkmenler var , dıyarbakır ın çermik ilçesi çoğunluğu türk . türk olmasa bile oradaki kürt kardeşlerimizin çoğu devletine bağlı.. kardeş , bu yorumunu hiç beyenmedim. yazıklar olsun sana. sen pkk nın oyununa geliyorsun. zaten pkk nın yapmak istediğide tamda bu . kürt ve türk ebediyyen kardeştirler...
    Cevapla
  • ömer 11 yıl önce Şikayet Et
    bölge insanı zarar görüyormuş. bölge insanı zarar görüyormuş böyle bir yalan olabilirmi ne zarar gördüler bu güne kadar yol yokmuş okul yokmuş iş yokmuş bilmem ne bu sebeplerden dolayı insan terorist mi oluyor ... terör azdıysa tek sebebi iktidarın yetersizliğidir. meclisteki ,dağdaki teröriste değer verirsen olacağı bu... yarın araca değil bayrak direklerinede asarlar yine sabrınız taşar unutursunuz....
    Cevapla
  • gürkan özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    benceee. bir atom bombası atılsın yeter g.doğuyaaa.allah rahmet eylesinnn...
    Cevapla
  • Ekrem_2104 11 yıl önce Şikayet Et
    üff yazık yazık ne hale geldik. şöyle yazılan yorumlara baktımda tam olarak tepkiler dışa vurulmamış; bu şunu gösteriyor yavaş yavaş halk bazı şeyleri kabullenmeye başlamış gibi yanlışmı söyledim. güzelim vatanımı ne hale getirdiler yazıklar olsun o meclisteki güzelim insanları kandırıpta oy alanlara, koltuk sevdasına kapılıpta vatanı satan hainlere dünya dediğimiz gelip geçicidir, toprak altına girdiğimizde zenginin fakirden, vatandaşın bakandan, yani kısacası hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmayacaktır.imam pamuğu tıkadımı iş biter ancak imanın varsa onu götürebiliyorsunuz başka hiç birşey. adam gibi çalışalım geleceğimize ve vatanımıza sahip çıkalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat