Necdet Özel çok net konuştu: Herşey ortada

Afyonkarahisar'a gelen Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunun bulunduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 07.09.2012 09:17 GÜNCELLEME 07.09.2012 15:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Patlama bölgesinde inceleme yapmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel: ''Konuşmayacağım her şey ortada" dedi.

Afyonkarahisar askeri hava limanına iniş yapan Genelkurmay Başkanı Özel'i Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve askeri yetkililer karşıladı.

Genelkurmay Başkanı Özel ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar'da patlamanın meydana geldiği şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na geldi. 

Özel, patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunun bulunduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na askeri uçakla inen Orgeneral Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından karşılandı. Özel, havalimanından yoğun güvenlik önlemleri altında kışlaya gitti. Kışla içerisinde bir süre yetkili komutanlardan bilgi alan Özel, kalabalık bir grup eşliğinde olayın yaşandığı bölgeye gitti.

Buradaki incelemenin ardından Özel'in Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne geçerek yaralı askerleri ziyaret edeceği belirtildi.

Org. Necdet Özel valilikte de bilgi aldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, buradaki incelemelerini tamamaladıktan sonra Afyonkarahisar Valiliği'ne geçti.

Orgeneral Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'la birlikte geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda, yetkililerden bilgi alarak, patlamanın meydana geldiği depo bölgesinde incelemelerde bulundu.

Orgeneral Özel, yaklaşık 1 saat 50 dakika süren incelemesinin ardından, Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile Valiliğe hareket etti.

ÖZEL, YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Afyonkarahisar'daki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti.

Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamanın ardından 38 saat sonra bölgeye gelen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, askeri savcılarla patlamanın meydana geldiği yerde inceleme yaptı. Yaklaşık 1.5 saat kışlada kalan Özel, daha sonra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Valiliğin ardından patlamada yaralanan askerlerin tedavi altına alındığı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile birlikte gelen Özel, yaralı askerleri tek tek odalarında ziyaret etti. Özel, gzetecilerin alınmadığı ziyaretin ardından Başhekim Mehmet Duran'dan yaralı askerler hakkında bilgi aldı.

Gazetecilerin patlama ve yaralı askerlerle ilgili hiçbir sorusunu yanıtlamayan Özel, hastaneden ayrılarak orduevine geçti.

KAYNAK: İHA, CİHAN
YORUMLAR 18
  • üsküdarlı ARİF 11 yıl önce Şikayet Et
    afyonkarahisar,daki olan patlamalar ile ilgilili komutanlıklar dan istifalar olması gerekir.. ben de harbiye ordu evinde görevi muhafız olarak askerliğimi yaptım odu evininin silah ve cepanelerini 3veya 4 asker arkaşlarımızla temizledik ve istifledik.herkesi de cepane temizlemeye ve istflemelere almazlar.nasıl oluyorda 25 veya 30 kişi cepaneli ge göreve götürülür ben alayamadım anlayan varsa anlatsın.emri kim vermiş se derhal istifa etmeliler.vessselam.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    ayni netligi haburdada ak parti yapmisti. bunlarsucsuz diye yarim saat icindepkk lilar serbest birakilmisti halaaskerlerimizin barcasi toplaniyor ama hemen cok net aciklama yapiliyor ´bir garip dünyami bir garip adaletmi hükümetmi bilemedim gitti
    Cevapla
  • hakan er 11 yıl önce Şikayet Et
    yeterli deyil açıklamalarınız.... çatışmada en önsafta er en tehlikeli mühümmat sevkiyatı sayımında en önde er şehit olan er temizlik yapan er daha saymakla bitmez üstelik hiç bir üçret almadan peki dolgün üçretle maaş alan askerler ne iş yapar .
    Cevapla
  • Uğur kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    ee 10dan sonra 11 gelir. bundan sonra kimse hiç birşey konuşmasın pkk yı bitirin çoluk çocuk yetim anne baba evlatsız kalmasın paşa.
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    bugün terör örgütü konuşuyorsa, bizim ohali kaldırmamız sayesinde konuşabiliyor diyen bir zihniyetle bu ülke değil 30 yıl sittin senede düzelmez!. baştan bozuk çünkü!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı