Kaymakamdan ağlatan konuşma

Tokat'ın Şahinbey'e atanan Kaymakam Uğur Turan, katıldığı bir programda yaptığı konuşma ile dinleyenleri gözyaşlarına boğdu. Turan 'Türk bayrağını hep birlikte sonuna kadar dalgalandıracağız' diye konuştu.

Kaymakamdan ağlatan konuşma
Kaymakamdan ağlatan konuşma
GİRİŞ 14.09.2012 17:04 GÜNCELLEME 14.09.2012 17:24

Şahinbey Kaymakamlığı'nca düzenlenen 'Kuaför Olmak İstiyorum' projesinin sertifika dağıtım törenine katılan Kaymakam Uğur Turan, yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'da şehit olan askerlere üzüldüğünü belirtti. Eline aldığı Türk bayrağını öperek birlik ve beraberlik mesajı veren Kaymakam Turan, "Hiç kimse ne Gaziantep'in ne de Türkiye'nin ne de benim güzel ülkemin sırtını yere getiremez. Çünkü hepimiz ölürüz ama biz bu ülkeyi kimseye vermeyiz" dedi.

Türk bayrağını hiç kimsenin indiremeyeceğini söyleyen Turan, herkesin Kürt, Türk ayrımı yapmadan kardeşçe yaşamasını istedi. "Türk bayrağını hep birlikte sonuna kadar dalgalandıracağız" diyen Kaymakam Turan, "Bu bayrak hiç inmeyecek. İşte bu bayrağın inmemesi için birbirimizin kıymetini ve kadrini bileceğiz. Bu vatanın kıymetini ve kadrini bileceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kıymetini ve kadrini bileceğiz. Bu devleti bugünlere getirenlerin kadrini ve kıymetini bileceğiz. Ata'yı unutmayacağız. Bayrağımız hep dalgalanacak. Aşk ve şevkle dalgalanacak. Gururla dalgalanacak sizin, bizim sayemizde. İşte bu bayrağın aşk ve şevk ile dalgalanması en büyük projemizdir. Bu bayrak dalgalandığı müddetçe bu bayrak sonsuza kadar yaşayacak. Güzelliği ve görkemiyle yaşayacak. Bunu yaşatacak olan sizin iman dolu göğsünüz, gönlünüz, sevdanız ve sevginiz. İşte bunun için, bu bayrak için Diyarbakır'ı seveceksiniz. Bu bayrak için Diyarbakırlı'yı, Hakkarili'yi, Siirtli'yi, Adıyamanlı'yı, Edirneli'yi, Laz uşağını, Kürtleri, Türkleri seveceksiniz. Çerkez, Manav, Yörük demeyeceksiniz" dedi.

"Türkiye'nin hangi karış toprağında yaşarsa yaşasın herkese büyük muhabbet duyacak, onun için canınızı vereceksiniz" diyen Kaymakam Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her karış toprağı bizim için kıymetli ve değerlidir. Hiç kimseye bir karış bile vermeyeceğiz. Biz bu olayı böyle görüyoruz. Sayın Bakanım Fatma Şahin de olayı böyle görüyor. Olayı iyi görmek ve okumak lazım. Şehit haberleri bizi üzüyor. Ama her gün daha fazla birbirimize sarılıyoruz. Gaziantepli sınavını bir kez daha vermiştir. Gaziantepli bünyesindeki bütün hemşehrileriyle, bütün muhteşem güzelliğiyle imtihanını bir kez daha vermiştir. Hiç kimse ne Gaziantep'in ne de Türkiye'nin ne de benim güzel ülkemin sırtını yere getiremez. Çünkü hepimiz ölürüz ama biz bu ülkeyi kimseye vermeyiz. Mühimmat deposunda patlamadan mütevelli şehit olan bütün değerli kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve yüce milletimize sabırlar diliyorum. O ailelerle iftihar ettiğimizi ifade ediyorum. Allah razı olsun şehit annelerinden, şehit babalarından, şehit ağabeylerinden, şehit kardeşlerinden Allah razı olsun, yüce milletimizden ve necip milletimizden."

Kaymakam Turan'ın duygulu konuşmasından etkilenen davetliler gözyaşlarına boğularak hıçkıra hıçkıra ağladılar. Davetliler, Turan'ı yürekten konuşmasından dolayı alkış yağmuruna tuttular.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek