Cenazede tartaklanan Yetimoğlu'ndan açıklama

Teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım'ın cenazesinin Trabzon'a getirilişinde slogan attığı için şehit yakınlarınca dövülen Nursen Yetimoğlu, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cenazede tartaklanan Yetimoğlu'ndan açıklama
Cenazede tartaklanan Yetimoğlu'ndan açıklama
GİRİŞ 18.09.2012 18:12 GÜNCELLEME 18.09.2012 18:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım'ın cenazesinin Trabzon'a getirilişinde slogan attığı için şehit yakınlarınca dövülen Nursen Yetimoğlu, ''Benim asla provokasyon gibi bir amacım yoktu. Sadece şehidimizin annesinin yanında olmak istedim'' dedi.

Nursen Yetimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl-Erzurum karayolunda teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım'ın cenazesinin dün Trabzon'a getirildiğini belirterek, kendisinin de Türk bayrağı ile Trabzon Havalimanı'na gittiğini anımsattı.

Şehit Yıldırım'ın uçaktan indirilişi sırasında şehidin annesi Zinnet Yıldırım'ı görünce çok duygulandığını anlatan Yetimoğlu, şöyle konuştu:

''Havalimanına bir anne sıcaklığıyla gittim. Yüreği yanan bir annenin yanında olmak istedim. Başka hiçbir amacım yoktu. Şehit Yıldırım'ın annesi orada 'yavrum beni daha kim arayacak' deyince duygulandım. Kendimi kaybettim. Evlat acısının ne olduğunu çok iyi bilirim. Onun üzerine Allah kahretsin, dağdakileri içeri alıp beslemeyin dedim.''

Yetimoğlu, bu sırada şehit yakınlarının saldırısına uğradığını ve kafasına çok darbe aldığını belirterek, ''Benim asla provokasyon gibi bir amacım yoktu. Sadece şehidimizin annesinin yanında olmak istedim. Provokasyon filan, bunlar çok çirkin şeyler. Benim ne işim olacak bu tür şeylerle'' diye konuştu.

Yaşadığı olay yüzünden kendisinin de çok üzüldüğünü söyleyen Yetimoğlu, ''Her gün şehit veriyoruz. Anneler ağlamasın. Artık bunun önlemi alınsın. Benim orada yaptığım tek şey anaların yürek acılarının dinmesi içindi. Ben de çok perişan oldum'' şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • faruk can 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... 2008de bir mitingde bir yaşlı teyzenin başörtüsü zorla nasıl açıldıysa, bu teyzeyede yapılanlar aynı saygısızlık. belki o da şehid yakınıydı, ailesinden yakınlarından biri şehid olmuştu. o an içinden geçenleri kendi doğrularını söylemek istediklerini söylemiş. kimseyede el dahi kaldırmamış. şiddet uygulamak yerine ortamı germeyecek şekilde olay kontrol altına alınabilirdi. toplumun bozulması peygamber efendimizin sünnetlerini uygulamaya çalışmamak, kur'anı gerçek anlamda hayatımızda uygulamamak yüzünden olmuyomu. inşallah sözde değil özde müslüman toplum oluruz.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi işte şimde birşeyler anlarsın. nerde ne zaman ne konuşacağını öğrenmişsindir. artık cenaze merasimlerinin dahi siyaset ve provakasyon aracı haline geldiği bir ülkede bunlar normal şeydir, sen de anla artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı